Hyvä kurkku:
Pizzeria Makasiini, Vesilahti
LOPETTANUT

Pienen paikkakunnan kirkonkylällä on mainio palvelu vegaaniruoan hakijalle."

25.7.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Vesilahden kirkonkylällä toimiva Pizzeria Makasiini on legendaarinen paikka, jossa väkeä käy kuulemma kauempaakin syömässä. Pizzoja on ylistetty vuosien varrella parissakin lukemassani lehtiartikkelissa. Päädyimme käymään siellä ensimmäisen kerran viime vuonna, kun kuulin, että ravintola oli lisännyt valikoimaan vegaanijuuston. En ole suuri vegaanijuustojen ystävä, mutta harvassa paikassa perinteinen ”suomalaistettu pizza” toimii myöskään ilman jotain juuston kaltaista tai samaa tehtävää täyttävää – onneksi poikkeuksiakin on. Viime kesänä ostimme pizzat mukaan kotiin, enkä ollut kovin vakuuttunut. Päätin jättää arvion kirjoittamisen kuitenkin siiheksi, että ehtisin syödä paikan päällä.

Olimme viettäneet mukavan taidepainotteisen reissupäivän vaimon, veljen ja kälyn kanssa, ja kaipasimme jotain syötävää. Vaimo keksi, että nyt olisi sopiva hetki testata Makasiini. Paikkahan on mitä viehättävin, ja pelkästään tunnelman takia siellä kannattaa käydä. Vaimo huomasi myös tiskillä lapun, jonka mukaan täytteisiin oli lisätty Härkis!

Niinpä tilasin pizzan vapaavalintaisilla täytteillä eli ”Ronkelin”. Härkiksen lisäksi otin kaprista, punasipulia, valkosipulia ja basilikaa. Syön tällaisia suomalaistettuja pizzoja ääriharvoin, viimeksi Tampereen Napolissa. Sellaiseksi pizza oli ihan hyvä: ei erityisen herkullinen mutta siinä ei ollut myöskään mitään vikaa. Taikina ja tomaattikastike olivat onnistuneita, eikä vegaanijuusto alkanut tökkiä missään vaiheessa.

Makasiini menee suosituslistalle jo senkin vuoksi, että pienen paikkakunnan kirkonkylällä on näin mainio palvelu vegaaniruoan hakijalle.

Pizzeria Makasiini
Oltavantie 4
Vesilahti

ma suljettu
ti–su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi