Hyvä kurkku:
Budarexpress ”Arepas & Café”, Helsinki

"Täytteistä oli näkyvissä vain hieman jäävuorisalaattia ja iso kasa kylmää vegaanista juustoraastetta."

9.9.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin menossa keskustelutilaisuuteen Pasilassa, ja minulla oli tunti aikaa odotella. Keli oli kalsa ja sateinen, ja kahvihammastani kolotti. Facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmässä sain vinkin Länsi-Pasilassa olevasta kahvilasta, joka tarjoaa eteläamerikkalaisia täytettyjä arepa-maissilettuja. Olin nähnyt näitä useissa ruokaohjelmissa, ja suuntasin innolla sateessa kohti uutta ruokaelämystä.

Budarexpress on symppiksen oloinen kioskikahvila Pasilan puistotien varrella. Jouduin siis syömään ulkopöydässä, mutta se oli katoksessa, ja mukavilla puukalusteilla oli vilttejä lämmittelemiseen. Listalla on valmiiksi vegaaninen ”la Vegana” -annos, joten tilasin sen kauramaitolatten kanssa.

Kahvi oli erinomaista, mutta arepa herätti jo ensisilmäyksellä epäilykseni. Kuohkea maissilettu näytti hyvältä, mutta täytteistä oli näkyvissä vain hieman jäävuorisalaattia ja iso kasa kylmää vegaanista juustoraastetta.

Tämä oli hämmentävä ja vähän harmittava kokemus. Arepa on tosi hyvää, ja oikeilla täytteillä se olisi varmasti todella herkullinen. Mutta la Veganan täytteenä oli iso hankalasti syötävä salaatinlehti, joka tahtoi luisua ulos joka puraisulla, hippunen punasipulia ja yksi viipale tomaattia. Muun tilan vei kylmä ja tylsän tuntuinen juustoraaste, josta minulle jäi epämiellyttävä tuntu suuhun ja mahaan pitkäksi aikaa. Etsin ihmeissäni annoskuvauksessa luvattua avokadoa pitkän aikaa, kunnes löysin pienet palaset annoksen pohjalta.

Joskus vähemmän on enemmän. Tämä annos ei olisi kaivannut juustoa lainkaan: muutama viipale avokadoa sitruunalla ja suolalla olisi riittänyt maissiletun kumppaniksi.

Lähtiessäni huomasin, että myös mustapaputäytteinen olisi ollut mahdollista saada vegaanisena, mutta sekin rakentuu juuston varaan, joten tuskin olisin ollut hirveän paljon tyytyväisempi.

Harmin paikka – tässä olisi paljon mahdollisuuksia, mutta tämän vierailun perusteella en kyllä palaa kokeilemaan.

Budarexpress ”Arepas & Café”
Pasilan puistotie 4
Helsinki

ti–pe 9–18
la 9–16
su 9–14

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi