Hyvä kurkku:
Mei Lin, Helsinki

"Etenkin chilitofu teki ateriasta unohtumattoman."

26.10.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin kuullut paljon kehuja tästä kiinalaisesta ravintolasta vuosien varrella. Työkaverini olivat käyneet lounaalla ja kertoivat chilitofun olleen kunnolla tulista – tämä herätti kiinnostukseni, sillä Suomessa saa turhan harvoin tulista kiinalaista. Helsingissä olen saanut sellaista Dong Bei Hussa ja Furuma Cuisinessa, Tampereelle Yitong Hot Potissa, mutta lähinnä hot pot -annoksissa, jotka ovat oma juttunsa.

Menimme rakkaan ystäväni kanssa illalliselle kirjamessujen aikaan. Listalla olisi ollut alkupalaksi Chengdussa ja edesmenneessä Natural Flavour Tea Housessa maistamiani ihania kurkkuja, mutta emme nyt päätyneet niihin vaan tilasimme parsakaalia valkosipulilla, chilitofun ja paistettua kaalia. HUOM! Kaaliannos ei ole normaalisti vegaaninen, vaan se on tehty osterikastikkeeseen, mutta kokki väsäsi sille oman soosin. Annosten vegaanisuutta siis kannattaa korostaa tilatessa.

Parsakaaliannos on minimalistisen kiinalaisen ruoan testi, vähän kuin marinara tai aglio e olio italialaiselle. Olin saanut tähän asti parasta West Lake Tea Housessa , mutta tämä oli varmasti parempaa, aivan järjettömän hyvää. Kaali oli myös erinomaista: pinnaltaan haudutettuja mutta kuitenkin rapeita levyjä, joissa oli jonkinlainen varmaankin soijainen hieman makea reduktio kastikkeena.

Mutta etenkin chilitofu teki ateriasta unohtumattoman. Se tuli eteemme paksussa valurautaisessa kulhossa, joka oli täynnä tofua, varsiselleriä, paprikaa, pilkottuja chilipalkoja ja naurettavan paljon sichuanpippureita. Niitä täytyi olla annoksessa ainakin desilitra! Ruoka oli tulista ja pippurit turruttavia, mutta kumpikaan ei ollut liikaa minulle eikä chilille herkemmälle ystävälleni. Kolmen maun vaihtelu teki ateriasta monipuolisen ja onnellisen kokemuksen.

Palaan tänne ehdottomasti uudelleen, ja suosituslistalle ravintola menee tietysti. On hienoa löytää uusia laadukkaita kiinalaisia paikkoja, sillä keittiön maine on Suomessa kovin huono. Monet ystäväni eivät käy syömässä kiinalaista lainkaan. Menkääs nyt kokeilemaan kunnollista!

Mei Lin Chinese Restaurant
Lönnrotinkatu 33–35
Helsinki

ma suljettu
ti–pe 11–22
la–su 12–22.30

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi