Hyvä kurkku:
Thai Papaya, Ideapark, Lempäälä

"Maku ei ollut mitään huippua, mutta kuitenkin ihan mukavaa edulliseksi pikaruoaksi."

20.11.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Pitopalvelusta liikkeelle lähtenyt Thai Papaya toimii Lempäälän Ideaparkin lisäksi yhdessä Helsingin pisteessä sekä ruoka-autoissa erilaisissa tapahtumissa. Ideaparkiin pikaruokaravintola avattiin maaliskuussa. Olen syönyt niin laadukasta thairuokaa etenkin Turussa ja Helsingissä, että pikaruokakonsepti ei jotenkin innostanut, joten paikan testaamisella ei ollut suurta kiirettä.

Olimme olleet vaimon kanssa Tampereella jouluostoksilla, ja viimeiset listalla olevat täytyi hoitaa Ideaparkissa. Päivä oli pitkällä, ja olimme syöneet hyvin kevyesti, joten pikkuateria toimisi hyvin.

Listalla on vegaanisena pikkukevätkääryleitä ja Phad Thai Pak, paistettuja nuudeleita ja vihanneksia. Keväkääryleannos on tosi halpa, ja saa ollakin, sillä ne ovat mättöbuffeteista tuttua tusinatavaraa, josta ei ole paljon kotiin kirjoitettavaa.

Nuudelit sen sijaan olivat paljon kiinnostavamman näköisiä. Ne tarjottiin pahvilootasta, ja pinnalle oli ripoteltu runsaasti paahdettua suolapähkinärouhetta. Se olikin suunnilleen ainoa proteiini annoksessa, mutta onneksi rouhetta saattoi lisätä itse pöytäkiposta, samoin kuin hyviä chilejä.

Nuudeleissa oli vahva makean ja tumman makuinen kastike. Se olisi kaivannut limelohkon lisäksi lisää happoisuutta, mutta kastike kantoi kuitenkin läpi koko aterian, eikä siitä tullut yhtään tönkkö olo kuten usein tällaisista laatikkonuudeleista. Maku ei ollut mitään huippua, mutta kuitenkin ihan mukavaa edulliseksi pikaruoaksi. Vihanneksiakin löytyi. Valitettavasti annokseen ei kuitenkaan kuulu tofua tai mitään muuta pääproteiinia, joten se jää lopulta yksitoikkoiseksi. Jos annos olisi monipuolisempi, kävisin varmaan hakemassa sen silloin tällöin, sillä järkevää noutoruokaa ei Lempäälässä juuri ole. Mutta nyt tuskin käyn kovin usein.

Silti, paljon parempi kokemus tämä oli kuin odotin, ja kiireiseksi pikaruoaksi vallan kelpoa.

Thai Papaya
Ideaparkinkatu 4
Lempäälä

ma–la 11–20
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi