Hyvä kurkku:
Social Burgerjoint, Helsinki

"Tämä oli ehdottomasti Helsingin parhaimpia purilaisia – ellei jopa paras."

11.1.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Viime vuoden alussa Sörnäisiin avattiin uusi purilaisravintola Social Food Burgerjoint, jonka nimestä ”Food” näyttää sittemmin pudonneen. Ravintola on edesmenneen Kombon  ja vielä edesmenneemmän Veganissimon vieressä tilassa, jossa Kombo alkujaan toimi. Ystäväni, jotka asuvat samassa korttelissa, olivat puhuneet siitä useasti, mutta jostain syystä ensivisiitti oli siirtynyt siirtymistään.

Onneksi muistin ehdottaa tätä paikkaa, kun lähdimme rakkaan ystävän kanssa illalliselle tiiviin työpäivän jälkeen. Olimme nälkäisiä ja kaipasimme ruokaa, joka sopisi yhteen kaljoittelun kanssa. Burgeria siis, tietysti.

Pieni ravintola oli melkein täynnä ja hauskan savuinen, kun saavuimme. Ystävälliset kokit touhusivat tiskin takana ja ottivat tilauksemme vastaan. Otin vegaanisen Brooklyn-purilaisen ja ranskalaiset meille jaettavaksi. Hinta on erittäin kohtuullinen etenkin Helsingin välillä törkykalliisiin hintoihin verrattuna: purilainen 11€, ranskalaiset 3,5€.

Purilainen näytti todella hyvältä: kiiltävä ja paistolevyllä hieman käräytetty sämpylä, kaksi muhevan näköistä talon omaa papupihviä ja monipuoliset täytteet – muun muassa punajuurihummusta, mikäli oikein muistan. Ihan ensimmäinen puraisu ei niin innostanut, mutta heti kun sain kaikkea yhdellä haukkauksella, olin myyty. Tämä oli ehdottomasti Helsingin parhaimpia purilaisia – ellei jopa paras! Tosin en ole ehtinyt käydä joissain paikoissa kuin kerran, joten kunnon vertailua en pysty tekemään. Joka tapauksessa nyt jos haluaisin purilaiselle stadissa, tänne minä suuntaisin ensimmäisenä. Myös ranskalaiset olivat ihan huippuluokkaa – mutta ne täytyy muistaa tilata ilman parmesaanikuorrutusta!

Suosittelen ehdottomasti, ja tekisi just nyt mieli tätä burgeria.

Social Burgerjoint
Kulmavuorenkatu 4
Helsinki

ma–pe 11–21
la–su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi