Hyvä kurkku:
Patrona, Helsinki

"Lätty oli valmistettu taiten, ja paistetut ja tuoreet vihannekset, guacamole ja sipuli tukivat hyvin mehevää nyhtökauratäytettä."

26.1.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Meksikolaista ruokaa Annankadulla tarjoava Patrona on toiminut jo vuodesta 2012 eli kauemmin kuin olen kirjoittanut arvioita Hyvään kurkkuun. Se oli ilmeisesti ensimmäisiä tulokkaita jonkinlaisessa meksikolaisen ruuan aallossa, jonka myötä Helsinkiin perustettiin useita tacoravintoloita. Minulta useimmat näistä jäivät testaamatta, ja jotkut ovat jo lopettaneetkin. Erinomaiseen Tacqueria El Rey -ravintolaan sentään löysin tieni viime vuonna, ja vannoin itselleni, että tutustuisin kaupungin meksikolaistarjontaan paremmin. Ystäväni suositteli minulle Patronaa.

Olin tulossa kaupunkiin messureissulle, ja järjestin illallisen rakkaan ystäväni kanssa. Saavuin paikalle etuajassa, mutta pääsin heti pöytään. Olo oli aika väsynyt ja kipeä, mutta tuntemukset hävisivät sen sileän tien, kun pääsin naukkailemaan erinomaista kukkumargaritaa – etenkin lasin reunassa oleva pistävästi maustettu suola ilahdutti.

Kun seurani saapui, tilasimme alkupalaksi jaettavan annoksen nachoja ja maustettua guacamolea. Ananas ja mango kuulosti hieman arveluttavalta yhdistelmältä, mutta se toimi erinomaisesti!

Pääruoka-annokseksi tilasimme listan ainoan valmiiksi vegaanisen tacoannoksen, jossa on nyhtökauratäyte. Myös portobellotacot saa kuulemma vegaanisena. Annokseen kuuluu kolme tacoa, ja niissä oli ilahduttavan runsas ja monipuolinen täyte.

Tacot olivat onnistuneita niin mauiltaan kuin koostumukseltaan. Lätty oli valmistettu taiten, ja paistetut ja tuoreet vihannekset, guacamole ja sipuli tukivat hyvin mehevää nyhtökauratäytettä. Rohkeampia makuja olisin kaivannut kuitenkin: annoksesta puuttui tulisuus ja korianterin antama potku. Ei siis Tacqueria El Reyn tai Turun Taco Niton ja jatkuvasti parantaneen La Victorian tasoa, mutta poikkeuksellisen hyvää meksikolaista silti. Ystäväni ei ole suuri nyhtökauran ystävä, ja sen sivumaku on kieltämättä hieman hallitseva, mutta hänkin oli oikein tyytyväinen.

Patrona päätyy ehdottomasti Hyvän kurkun suosituslistalle, ja vierailen täällä varmasti uudelleen.

Patrona
Annankatu 20
Helsinki

ma: suljettu
ti–to 17–23
pe–la 18–23

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi