Hyvä kurkku:
Café Rongo, Porvoo

"Täyte oli paksua ganache-tyylistä suklaatahnaa, joka kuitenkaan ei ollut tajuttoman rasvaista ja jossa oli tumman suklaan kitkeryyttä sopivasti jäljellä."

14.2.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Zum Beispielin aterian jälkeen meillä oli vielä aikaa kahveille ennen illan luentokeikkaa. Ystäväni kehui tätä kahvilaa, joka on hänen työ- ja olohuoneensa. Rongo olikin viihtyisän rauhallisesti ja avarasti sisustettu tila, jossa voisin hyvinkin viettää tuntikausia lukien ja kirjoittaen.

Tilasin kauramaitolatten ja vitriinin ainoan vegaanisen makean leipomuksen, marjaisen suklaapiirakan. Se oli erittäin hyvää: täyte oli paksua ganache-tyylistä suklaatahnaa, joka kuitenkaan ei ollut tajuttoman rasvaista ja jossa oli tumman suklaan kitkeryyttä sopivasti jäljellä. Täytteen joukossa olevat karhunvatukat, mustikat ja cashewpähkinät täydensivät makua hyvin – etenkin mustikka! Taikinakin oli juuri oikeaa tällaiseen piirakkaan: tarpeeksi mehevää ja kiinteää murutaikinaa, että sitä sai mukaan jokaiseen haarukalliseen suklaan vastapainoksi. Tujaus suolaa olisi tehnyt kokemuksesta täydellisen.

Jos joskus osun Porvooseen uudestaan ja minulla on aikaa, tulen ehdottomasti rentoutumaan Rongoon.

Café Rongo
Rauhankatu 33
Porvoo

ma 8–16
ti–pe 8–19
la 10–15
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi