Hyvä kurkku:
Home Taste, Kluuvi, Helsinki

"Sitkainen huokoinen tofu oli imenyt valtavasti makua, ja se oli tulista. Niin tulista."

13.2.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kuten Hyvän kurkun säännölliset lukijat ovat huomanneet, viime aikoina olen intoillut kunnollisen kiinalaisen ruoan noususta. Viime vuoden marraskuussa löysin Basilikan, jossa olen jo ehtinyt käydä kolme kertaa. Lokakuussa nautin tulisesta tofuateriasta Mei Linissä ja hieman aiemmin elämäni parhaasta hot pot –kokemuksesta Furuma Cuisinessa. Nyt-lehtikin intoutui tämän vuoden helmikuussa kartoittamaan Helsingin ”aitoja” kiinalaisia ravintoloita. Minä en tiedä (tai juuri välitä) aidosta, mutta hyvästä pidän. Mainittuihin ravintoloihin minut ovat ohjanneet Kiinassa pitkään asuneet ystäväni, jotka tuttujen ruokien kaipuussa ovat metsästäneet niitä ympäri kaupungin.

Kun luotettavat johtotähteni kertoivat innostuneena Kluuvin keskuksen alakerrassa olevasta Home Taste –ravintolasta, uskoin epäröimättä. Hankkiuduin sinne välittömästi työporukkani kanssa lounaalle. He olivatkin käyneet siellä useasti ja kehuivat seisovan pöydän antimia – mutta kovin kasvispainotteinen se ei olisi. Ei haitannut: aioin tilata listalta joka tapauksessa ystävieni suosikin ”dry pot tofun”. Joutuisin tietysti odottelemaan tilaustani ystävieni ahtaessaan kupuihinnsa sushia ja lämpimiä ruokia, mutta ei tuo haitannut, etenkin kun työkaverini tilasi itselleen lihattoman mapo tofun.

Viimein annos kannettiin eteeni suuressa komeassa kulhossa. Dry pot tofu on hintava annos, mutta se on myös valtavan kokoinen: isoja tofun paloja, sipulia ja paprikaa tulisessa liemikastikkeessa, jossa näytti olevan jonkinlaisia papuja, ehkä hapatettuja härkäpapuja (niistä ainakin tehdään doubanjiang-tahnaa). Epäilin, saisinko sitä syötyä kokonaan.

Ruoka oli uskomattoman hyvää. Vaikka yksittäinen paras tofuelämys lienee edelleen New Yorkin Cocoronissa, tämä taisi olla elämäni paras tofuateria. Sitkainen huokoinen tofu oli imenyt valtavasti makua, ja se oli tulista. Niin tulista. Pidän hyvin tulisesta ruoasta, vaikkei tulisuudella mitään ylintä arvoa minulle ole – makujen maailman on monenkirjava. Silti tämän annoksen syöminen oli yhtä ihanaa tuskaa ja tuotti huumaavan olon, jota lähestyvän olen saanut ehkä parhaista thaisalaateista tai –keitoista tai vaikka Bengol Curryn tulisemmista annoksista. Tämä silti taisi ylittää nekin. Annoksen koon ja tulisuuden takia sain syötyä ehkä kaksi kolmasosaa (sekä maistiaiset ystäväni erinomaisesta mapo tofusta). Loput ystäväni veisi kotiin.

Ensi kerralla tulen tänne rakkaiden Kiinan-tuntijoideni kanssa ja tilaamme pöytään dry pot tofun kylkeen kunnon valikoiman vihanneksia ja lempeämpiä makuja, niin pääsen nauttimaan tästä ruokalajista vielä enemmän, arvoisessaan seurassa.

Home Taste
Kauppakeskus Kluuvi
Aleksanterinkatu 9
Helsinki

ma–to 11–21
pe–la 12–22
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi