Hyvä kurkku:
Sushirullen Citycenter, Helsinki

"Ensimmäinen ajatus oli, että tämä on tuhdimpaa kamaa kuin oletin."

25.2.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Ihastuin viime vuoden kesänä SOMA-ravintolan muhkeisiin sushiburritoihin, joita Helsingissä on ollut tarjolla jo kaksi vuotta. Viime vuoden heinäkuussa saapui perässä ruotsalainen Sushirullen-franchise, jonka idea on hieman samanlainen: sushia pötkylämuodossa. Mutta kun SOMA:n paketit ovat nimensä mukaisesti tuhdin burriton kokoisia, Sushirullen tarjoaa tutumman makisushin paksuisia rullia. Ketjun mukaan inspiraatio on otettu Australiasta, jossa ”sushi hand roll” on muodostunut kansallispikaruoaksi. Tiedä sitten häntä.

Olin huomannut alkusyksystä Asematunneliin perustetun Sushirullenin pisteen monta kertaa metromatkalla, mutta en ollut kerennyt käydä. Nyt olin palaamassa kahden päivän Vegemessujen reissulta kotiin, ja jostain kumman syystä kaipasin junaevästä, vaikka olin syönyt putkeen kaksi päivää. Tai ehkä juuri siksi. Pienet sushirullat kuulostivat juuri oikealta valinnalta.

Minut otti vastaan innostunut ja ystävällinen myyjä, joka kietaisi pari vegaanista rullaa odottaessani ja kertoi samalla myymälän historiasta. Tunnelma oli oikein mukava, vaikka vilkuilinkin hermostuneena kelloa, sillä juna oli lähdössä pian. Rullat tulivat kuitenkin nopsaan, ja sainpa vielä ilmaisiksi maistiaisiksi mukaan hieman wakame-salaattia.

Junassa iskin kiinni eväisiini. Ensimmäinen ajatus oli, että tämä on tuhdimpaa kamaa kuin oletin. Olin ostanut neljä rullaa, koska myymälässä oli sunnuntaialennus, mutta kaksi olisi hyvin riittänyt (toisaalta sain ilahtuneelle vaimolle tuliaisia). Toisissa rullissa oli sisällä porkkanaa ja majoneesia, toisissa inaritofua ja avokadoa.

Ihan hyvää evästä tämä oli, ja mukava vaihtoehto junaan lähtiessä. Kuten SOMA:ssa, ruoka maistuu jostain syystä erilaiselta kuin tavalliset sushit, vaikka näissä ei ole niihin verrattuna juuri eroa. Kai pelkkä haukkaaminen jotenkin muuttaa kokemusta.

Muovijätettä ateriasta kertyi runsaahkosti, joten ensi kerralla taidan ottaa mukaan pelkän pahvisen pussukan, johon mahtuu kaksi rullaa. Wakame oli erinomaista, mutta sitä on purkissa niin vähän, ettei se oikein tuntunut ostamisen väärtiltä, vaikka se halpaa (ja nyt ilmaista) onkin. Kyllä tätä mieluusti pikaevääksi suosittelee, mutta toisaalta lähellä on SOMA, jonka rullat ovat ehdottomasti paljon herkullisempia.

Sushirullen Citycenter
Asematunneli
Helsinki

ma–pe 10–20
la 10–18
su 12–16

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi