Hyvä kurkku:
Emoi, Helsinki

"Jälkiruoaksi otin talon suklaakakkua, joka oli oivallista: ilmavaa ja ei liian makeaa, vaan suklaan kitkeryys pääsi esiin."

23.4.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kuulin viime vuoden loppupuolella perustetusta vietnamilaisesta Emoi-ravintolasta Facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmässä, ja useampi tuttu kehui sitä. Jonkin aikaa minulta kesti saada ensimmäinen vierailu aikaan, sillä kartalla paikka tuntuu olevan ”niin kaukana” eli kivenheiton päässä Kampin metroasemalta. Olenko minäkin maalaishiiri helsinkiläistymässä? (Kun olen valittanut usein stadilaisten haluttomuutta lähteä syömään yhtään kauemmas omilta kulmiltaan.) Nyt päätin ryhdistäytyä, etenkin kun mainitussa ryhmässä useampi jäsen valitti ravintolan olleen lounasaikaan melko tyhjä.

Emoi on piskuinen paikka: asiakaspaikkoja on noin tusina, ja kaikki olivat tullessani täynnä. Huoli näytti siis ainakin tällä kertaa aiheettomalta – kiva kun ravintola on löydetty! Tarjoilija oli mitä ystävällisin, ja valitsin vaihtoehtojen joukosta ”Emoi’s Rice Set” -annoksen. Se osoittautui hyvin yksinkertaiseksi: maustettua ja paistettua soijaleikettä, uppopaistettua shalottisipulia, riisiä ja kaalisalaattia. Tarjolla olisi ollut punaista currya ja pho-keittoakin.

Yksinkertaisuudesta huolimatta annos oli tosi hyvä. Soijaleikkeessä oli sellainen mehevä koostumus, johon muistan törmänneeni aiemmin vain tamperelaisessa edesmenneessä Hoa Xuan -ravintolassa. Viipaleet oli maustettu hyvin, ja rapea shalotti tarjosi vastapainoa. Ja riisi oli erinomaista! Ehkä annos olisi kaivannut vielä jotain muuta, mutta pidin kyllä siitä kovasti. Silti ensi kerralla kokeilen currya tai keittoa.

Jälkiruoaksi otin talon suklaakakkua, joka oli oivallista: ilmavaa ja ei liian makeaa, vaan suklaan kitkeryys pääsi esiin. Vietnamilaisessa kahvissa on normaalisti maitoa, mutta erinomaista se oli ilmankin. (Muistelen kaiholla Hoa Xuan -ravintolassa saamaani kahvia, johon lorautettiin aina hieman jotain täyteläistä likööriä maidon korvikkeeksi.)

Kyllä Emoin mieluusti suosituslistalle laittaa.

Emoi Ravintola
Lapinlahdenkatu 21
Helsinki

ma–pe 11–14.30, 17–20
la 13–20
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi