Hyvä kurkku:
Thai Sisters’ Wok, Tampere

"Thai Sisters’ Wok menee ehdottomasti Hyvän kurkun suosituslistalle, ja palaan tänne kyllä kokeilemaan jotain toista annosta mahdollisimman pian."

16.3.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kuulin tästä uudesta thairavintolasta viime vuoden alkusyksystä, eikä paikka lie kovin paljon kauempaa pystyssä ollutkaan. Ravintola keskittyy lounaaseen eikä ole myöhään auki, joten ensimmäinen vierailu saisi odottaa sopivaa Tampere-visiittiä, jolloin olisin lounasaikaan noilla kulmilla. Siihen menikin yllättäen yli puoli vuotta, joka kertoo joko saamattomuudestani tai kiireisyydestäni. Tällä välillä joka tapauksessa kuulin ravintolasta paljon hyvää arvostelukykyisiltä ystäviltäni, joten se nousi Tampereen to eat -listan kiireellisyyspäähän.

Tuli paikalle lounasaikaan ja kyselin annosten vegaanisuudesta. Sain harvinaisen selvän varmistuksen siitä, että henkilökunta osasi asiansa: minulle lueteltiin asiat, joita annoksessa ei saisi olla. Ilmeisesti toinen ravintolan nimen mainitsemista siskoksista puntaroi tilannetta hetken buffetia katsellen ja totesi, että minä voisin varmuuden vuoksi tilata lounashintaan minkä tahansa annoksen listalta niin, että menee varmasti oikein. Melko ihanaa palvelua.

Tilasin vihreän curryn ilman kalakastiketta tulisena versiona. Odotellessa maistelin salaattipöydästä raikkaita melonin palasia, ja kun annos kannettiin eteeni, melkein hihkaisin ilosta. Tätä on odotettu! Jo tuoksu kertoi, että vihdoin Tampereella oli päästy sille tasolle, johon Helsingissä on saanut tottua esimerkiksi Tuk Tukissa. Tofua oli runsaasti, ja kasvikset olivat monipuolisia ja hyvin laitettuja. Tulisuutta ei ollut hirveästi, mutta tuntuvasti kyllä, ja mauissa oli sellaista syvyyttä, johon Tampereella ei oikein ole päästy tähän mennessä. Ainoastaan riisi oli heikompaa, mikä toivottavasti oli poikkeus.

Myyjä kävi hetken päästä sanomassa, että kevätkääryleet olivat tällä kertaa vegaanisia, ja koska ne näyttivät olevan itse tehtyjä, kokeilin tietysti. Mitenkään erityinen makuelämys ne eivät olleet, mutta pelkästään se, että tämä ruokalaji viitsitään tehdä itse, kertoo poikkeuksellisesta antaumuksesta.

Thai Sisters’ Wok menee ehdottomasti Hyvän kurkun suosituslistalle, ja palaan tänne kyllä kokeilemaan jotain toista annosta mahdollisimman pian.

Thai Sisters’ Wok
Puutarhakatu 12
Tampere

ma–pe 10.30–20
la–su 12–20

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi