Hyvä kurkku:
Pinto B’Staurant, Helsinki

"Olin täysin haltioissani. Kulhossa oli valtavasti tofua ja ennen kaikkea ihanan paljon korianteria, minttua, shalottisipulia ja sitruunaruohoa."

24.4.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kävin Sörnäisissä olevassa thairavintola Pintossa syömässä ensimmäistä kertaa runsaat kolme vuotta sitten ja ihastuin. Sittemmin olen tainnut ehtiä sinne lounaalla vain pari kertaa – olen kyllä yrittänyt useammin, mutta pieni ravintolatila on useimmiten täynnä. Niin monet ystäväni olivat kuitenkin kehuneet ravintolan iltalistaakin, joten olin jo kauan suunnitellut illallista siellä. Sain vihdoin sovittua treffit rakkaan ystäväni kanssa. Hän tuli kuitenkin viime hetkellä kipeäksi, enkä löytänyt muuta seuraa. Harmin paikka, sillä tämän kokemuksen olisin halunnut jakaa. Pinto nimittäin tarjosi elämäni parhaan thaiaterian.

Tiistai-iltana ravintola oli tyhjillään, ja se olisikin menossa kiinni jo tunnin päästä. Katselin ihastellen seinän kokoista liitutaulua, johon erilaisten kiehtovien annoksien kuvauksia oli kirjoitettu. Päätin kokeilla alkuruoaksi kevätkääryleen, pääruoaksi annoksen nimeltä Pla song krueng. Tilatessa pitää muistaa mainita vegaanisuudesta erikseen, sillä liki kaikki annokset saa eri versioina pääraaka-ainetta vaihdellen.

Kevätkääryle oli muhkea. Täytteessä ei ollut mitään suolaista tai rapeaa vaan pelkkiä vihanneksia, mutta sen puutteen korvasi aivan ainutlaatuinen thai- ja vietnamilaisvaikutteita yhdistelevä kastike.

Mutta se pääruoka. Huh huh. Olin täysin haltioissani. Kulhossa oli valtavasti tofua ja ennen kaikkea ihanan paljon korianteria, minttua, shalottisipulia ja sitruunaruohoa. Chiliöljyllä maustetusta kookosliemestä oli sukeutunut niin huumaava, että nautin sitä myös pelkästään lusikalla. Annokseen kuului myös täydellisesti paistettu paksoi. Kaikki oli oikein: tulisuus, suolaisuus, happoisuus, ihanuus, onnellisuus.

Tätä on kyllä vaikea ylittää. Haluan ehdottomasti tuoda vaimoni Pintoon syömään. Onneksi maailmassa on tällaista.

Pinto Bstaurant
Vilhovuorenkatu 3
Helsinki

ma 11–15 (vain lounas)
ti–to 11–21
pe 11–22
la 13–22
su 13–20

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi