Hyvä kurkku:
Roots Hakaniemi, Helsinki

"Vihdoinkin tajusin, mikä oli pehmeän polentan pointti. Olen suunnattoman kiitollinen ravintolalle tästä oppitunnista."

15.8.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Roots Kitchen perustettiin alkujaan Turun Kauppahalliin joitain vuosia sitten, ja kävin siellä ystäväni kanssa lounaalla yli kolme vuotta sitten. Valitettavasti silloin en juuri ihastunut, mutta totesin, että ennen kunnon mielipiteen muodostusta pitäisi käydä uudelleen. Kerkesimme sinne vaimon kanssa tänä kesänä ja söimme vallan mukavan version klassisesta thaimaalaisesta papaijasalaatista. Täytyy kuitenkin mennä joskus varsinaiselle uusinta-arvioreissulle.

Toukokuussa Roots Kitchen avasi kuitenkin toisen ravintolan Hakaniemen kauppahalliin, ja sitä kehuttiin niin kovasti, että laitoin sen kiireellisimpien joukkoon to eat -listalleni. (Vaasankadun Rootsilla muuten ei ole mitään tekemistä tämän paikan kanssa nimestä huolimatta.) Olin käynyt vilkaisemassa paikkaa yhdellä Helsingin reissulla, mutta aterialle kerkesin vasta nyt konferenssireissulla.

Ilokseni huomasin, että listalla sattui olemaan polentaa ja sieniragúa. Olen yrittänyt tehdä polentaa itse monta kertaa, mutta olen epäonnistunut niin pahasti, että luovuin ajat sitten hommasta. Italiassakaan en ole oikein hyvää saanut lukuun ottamatta Barissa syömääni uppopaistettua polentaa.

Koska pöydät olivat täynnä, istahdin tiskin ääreen käytävälle. Vieressäni oleva vanhempi herrasmieskin tilasi polenta-annoksen. Odottaessa söin pari palaa focacciaa ja erinomaista hummusta. Pian polenta saapui eteeni, ja se näytti ja tuoksui huumaavalta: pehmeää polentapuuroa, tummaa sienikastiketta, yrttiöljyä, paistettuja retiisejä, pinaattia ja paahdettuja pähkinöitä. Ja se maku! Vihdoinkin tajusin, mikä oli pehmeän polentan pointti. Olen suunnattoman kiitollinen ravintolalle tästä oppitunnista. Kaikki toimi: polentan rakenne, kantarellien ja herkkusienien maanläheisyys, retiisien raikkaus, pähkinöiden rapeus – maustaminen oli kauttaaltaan täydellistä. En olisi muuttanut annoksessa yhtään mitään.

Lounaslista on mukavan monipuolisesti vaihteleva – ja nyt vasta huomaan, että missasin konferenssin aikana tilaisuuden rakastamaani bahn mi -patonkiin, jonka olisin kerennyt hakea junaevääksi! Ainakin tämän kokemuksen perusteella Roots Kitchenistä tulee ehdoton suosikkipaikka: kokemuksesta tuli vahvasti mieleen Tampereen Kattila, ja se on paljon sanottu.

Tämän arvion myötä Hyvä kurkku on muuten arvioinut 400 suomalaista ja ulkomaista ravintolaa! Tätä kirjoittaessa arvioista löytyy 300 suomalaista paikkaa, jotka ovat edelleen pystyssä. Hyvän kurkun suosituslista kaupungeittain ja ravintolatyypeittäin lajiteltuna löytyy Facebook-sivultamme. Roots Kitchenin polenta sopi mainiosti juhlistamaan pyöreitä!

Roots Kitchen Hakaniemi
Hakaniemen kauppahalli
Hakaniementorinkatu 1
Helsinki

ma–pe 11–18
la 11–16

Kotisivut

Facebook

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi