Hyvä kurkku:
Bengol Curry, Tampere

"Ravintolan intialais-bangladeshilainen tyyli korostaa raaka-aineiden omaa makua ja selvästi esiin nousevia yksittäisten mausteiden aromeita."

14.9.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Bengol Curry oli ensimmäinen suomalainen ravintola, jonka arvioin Hyvään kurkkuun viisi vuotta sitten. Ravintola on pysynyt sitkeästi suosikkieni joukossa, joten uusinta-arvio oli paikallaan. Lounaalla en ole vuosien varrella käynyt kuin kerran, sillä pidän tällaisesta ruoasta ennen kaikkea huolella tehtyinä annoksina. Niinpä tämäkin suositus perustuu iltalistan tarjontaan.

Menimme työpäivän jälkeen illalliselle vaimon kanssa. Ravintola oli melkein tyhjillään – kuten se valitettavan usein illallisaikaan onkin. En kyllä tajua tätä, sillä Bengol Curryn iltalistan antimet ovat aivan ainutlaatuisia täkäläisten intialaisten ravintoloiden joukossa. Joitain yhtä hyviä paikkoja löytyy Suomesta, mutta täällä ruokalajit on valmistettu ja maustettu aivan omaleimaisella otteella. Ravintolan intialais-bangladeshilainen tyyli korostaa raaka-aineiden omaa makua ja selvästi esiin nousevia yksittäisten mausteiden aromeita. Hyvä tietysti, että ravintola on onnistunut pysymään kaikki nämä vuodet toiminnassa mitä ilmeisimmin lounaan voimalla, mutta se ansaitsisi ehdottomasti enemmän illallisasiakkaita.

Otimme alkuruoaksi kaksi suosikkiamme: sabgi pakora, eli kasvispakoroita, joiden kaltaisia en ole saanut muualle. Hienonnetusta kasvismassasta ja kikhernejauhosta on uppopaistettu pilvimunkkien kaltaisia palleroita, joihin sain vegaanisena dippinä herkullisen sinapinsiemenkastikkeen. Pelkästään näiden herkkujen takia ravintola on vierailun väärti. Toinen alkuruoka oli peanut snacks eli ihanan raikas tomaattinen ja korianterinen salaatti maapähkinöillä.

Pääruoaksi tilaan aina saman annoksen, sabgi begun curry eli kauden kasviksia ja munakoisoa sekä maustettua riisiä. Tilasin annoksen ”keskitulisena”, joka tarkoittaa tässä ravintolassa melko tulista, jopa minun makuuni. Ruoka oli yhtä ihanaa kuin ennenkin: munakoiso oli täyteläistä, kesäkurpitsa raikasta, kukkakaali täyteläistä, kastike vahvaa. Riisi on maustettu aiemmin sitruunalla, mutta nyt siinä oli hauska sahramin ja ruusuveden aromi. Tällä kertaa emme tilanneet naan-leipää, mutta sitäkin saa pyynnöstä vegaanisena.

Bengol Curry pysyy ehdottomasti suosituslistalla, ja kehotan kaikkia lukijoita kokeilemaan ravintolan antimia. Vastaavaa ei saa muualta.

Bengol Curry
Kauppakeskus Tullintori
Tullikatu 6
Tampere

ma–pe 10.30–19
la 12–19
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi