Hyvä kurkku:
Sen Chay, Helsinki

"Sen Chay ei edelleenkään ole ihan lempiravintoloiden joukossa, mutta mieluusti minä täällä käyn."

18.9.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Arvioin Sen Chayn ensimmäistä kertaa yli neljä ja puoli vuotta sitten. Vaikka ihan tykkäsin paikasta, en ole tullut käyneeksi siellä järin monta kertaa – ravintola-arvioijan tuskainen ongelma on se, että tutuissa paikoissa ei raaski käydä niin usein, kun uutta arvioitavaa löytyy kosolti. Paikka on kuitenkin pysynyt Hyvän kurkun suosituslistalla, sillä tällainen perushyvää kasvisruokaa tarjoava ravintola sopivalla sijainnilla puolustaa ehdottomasti paikkaansa. Uusinta-arvion aika oli kuitenkin ehdottomasti.

Olin sopinut lounastapaamisen kollegan kanssa ravintolaan. Saavuin paikalle etuajassa ja tilasin kupillisen teetä. Tällä kertaa en saanut viime arviossa mainitsemaani inkivääriteetä vaan vihreää pussiteetä. Haudutetun teen puute tällaisen keittiön ravintolassa on kieltämättä vikatikki, sillä ainakin itse tykkään juoda teetä etenkin japanilaisvaikutteisten ruokien kanssa. Mutta menihän tuo.

Seuralaiseni tilasi saavuttuaan lounasvaihtoehdoista udon-nuudelia tofulla. Koska olin viime arviota tehdessä syönyt udoneita, halusin nyt muuta. Nuudelit kuulemma olivat oikein hyviä. Minä sen sijaan tilasin pho-keiton, koska sitä olisi hyvä vertailla muihin kokemuksiin.

Keittoannos oli iso, siinä oli runsaasti tuoretta sipulia, ituja ja yrttejä, ja proteiinia tarjosivat mukavasti paistettu tofu ja jonkinlaiset soijaleikkeet. Liemi maistui ihan hyvältä, mutta mitään erityistä se ei ollut. Pho-kokemuksista tämä ei siis kärkeen noussut, mutta söin silti annokseni hyvällä halulla. Maut toivat ehkä vähän mieleen Turun Rauninaukion VG Wokin.

Sen Chay ei edelleenkään ole ihan lempiravintoloiden joukossa, mutta mieluusti minä täällä käyn. Oikein hyvää perusruokaa, todella laaja valikoima ja paljon sellaista, jota en ole vielä kokeillut.

Sen Chay
Siltasaarenkatu 3–5
Helsinki

ma–pe 9–20
la–su 12–20

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi