Hyvä kurkku:
IKEA Bistro, Tampere

"Halpaa ruokaahan tuo oli, sillä hot dogit maksavat euron kipale. Tilasimme siis neljä."

26.9.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

En olisi uskonut sitä päivää näkeväni, että menen ihan tieten tahtoen IKEAan syömään. Ostosjättihän toi ajat sitten valikoimaansa vegaaniset kasvispyörykät, mutta niiden syöminen saatikka arvioiminen ei juuri innostanut, etenkin kun en törmännyt luotettavalta vaikuttaviin kehuihin. Mutta taannoin Bistro-puolen (jep) valikoimaan tulivat yllättäen vegaaniset hot dogit, ja kun täysjärkiset ystävät niitä kehuivat, pakko oli mennä kokeilemaan.

Ensin kävelimme vaimon kanssa erehdyksessä varsinaisen ravintolan puolelle, mutta vaimoni arkijärkisyyden ansiosta onnistuimme pakenemaan käsittämätöntä älämölä aulan myymälän puolelle, sillä hodareita myydään vain siellä.

Halpaa ruokaahan tuo oli, sillä hot dogit maksavat euron kipale. Tilasimme siis neljä. Kahvikuppien ja juomalasien kanssa aterian hinnaksi tuli kahdeksan euroa, mutta tämä tietysti on ostosparatiisien (-helvettien) sisäänheittotuotteiden olemassaolon tarkoitus.

Katselin tarjotinta hieman epäuskoisena, sillä hodarit näyttivät oikein hyviltä! Päällä oli asiaankuuluvasti paahdettua sipulia, ja hapankaalia mukaillen marinoitua punakaalia. ”Nakit” ovat pikemminkin nakin muotoisia kasvispihvejä, mikä tietysti hieman epäilytti. Olisiko liian vihreää?

Ei ollut. Tämä oli oikein hyvää. Monipuolisten ainesten ansiosta ruoka ei ollut niin raskasta kuin perinteinen snägärihodari, mutta ei se liioin ollut liian terveellisen makuistakaan. Sinappi oli kunnolla tulista. En oikeastaan keksinyt mitään pahaa sanottavaa paitsi sen, että olisin voinut ostaa kyllä yhden enemmän.

Hämmentävää.

IKEA Tampere
Leppästensuonkatu 4
Tampere

ma–pe 10–21
la 10–20
su 10–19

Kotisivut

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi