Hyvä kurkku:
VG Wok Humalistonkatu, Turku
LOPETTANUT

"Paras voileipä, jonka saa mistään ravintolasta tai kahvilasta Suomessa."

5.10.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Kävin ystävieni kanssa Raunistulan VG Wokissa yli kaksi vuotta sitten ja ihastuin. Sittemmin en ole tainnut käydä paikan päällä kuin kerran, mutta ystävät ovat tuoneet minulle eväitä Kirjamessuille. Olen aina pyytänyt banh mi -patongin, sillä yhtä hyvää olen maistanut vain New Yorkissa. Ravintolan etäinen sijainti teki kuitenkin vierailut hankalaksi. Ilostuinkin kuullessani, että keskustaan oli perustettu oma myymälänsä – vieläpä kivenheiton päähän hotellista, jossa yövyn messureissuilla.

Olin herännyt aikaisin pitämään luentoa Tampereella ja kiiruhtanut Turkuun kohti kirjamessuja. Kun sainkin yllättäen vapautuksen illan töistä, oli aikaa syödä jotain. Suuntasin siis epäröimättä vietnamilaisella patongille. Listalla on kaikenlaista muutakin kiinnostavaa, mutta nyt hain vain kevyehköä lounasta. Ensi kerralla sitten kunnon kattauksella.

Täydellistähän tämä taas oli. Lämmintä patonkia oli muserrettu hiukan niin, että se oli edelleen ilmava ja rapea mutta kuitenkin haukatessa sai helpommin kaikkea mukaan suupalaan: mehukasta seitania, maustettua tofua, etikkaista porkkanaa, tuoretta korianteria ja kurkkua. Paras voileipä, jonka saa mistään ravintolasta tai kahvilasta Suomessa.

Ihanaa, että näiden ruokien äärelle pääsee nyt helpommin. Myös keskustan Forumissa on VG Noodle –niminen piste – eivätkä Kupittaa ja Port Arthurkaan niin kaukana ole. On sanomattakin selvää, että VG Wok pysyy suosituslistalla aina.

VG Wok
Humalistonkatu 2
Turku

ma–to 11–18
pe 11–20
la–su 12–20

talviaukiolot 1.10.–31.5.
ma–ke 15–21
to suljettu
pe–la 15–22
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi