Hyvä kurkku:
Fly Fusion Café, Helsinki

"Phon liemi oli selvästi parasta, jota olen tähän mennessä saanut."

8.11.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Hyvän kurkun lukija vinkkasi minulle jokin aika sitten Facebook-sivullamme tästä Katajanokalla toimivasta ravintolasta, josta saisi kaupungin parasta vegaanista pho-keittoa. Sehän kiinnosti! Käyn säännöllisesti töissä noilla kulmilla, joten uusi lounaspaikkakin löytyisi. Jonkin aikaa kesti, ennen kuin löytyi sopiva päivä käydä täällä työkaverin kanssa.

Kahvilamainen ravintola oli oikein viehättävä. Asiakaspaikkoja ei ole paljon, mutta ne vaihtelevat mukavasti sohvaryhmästä pariin pöytään. Henkilökunta on innostunutta ja ystävällistä, ja ravintolan antimet ovat heille selvästi sydänasia.

Tilasin tietysti vegaanisen pho-keiton, ja ystäväni otti nuudelisalaatin samoilla aineksilla. Keittoa odotellessa minulle tuotiin pieni pähkinäkastikkeella maustettu alkusalaatti. Jonkin ajan päästä eteeni kannettiin huumaavasti pippurilta tuoksuva kulho täynnä monenlaisia yrttejä, ituja ja vihanneksia. Tarjoilija kehotti maistamaan lientä ensin sellaisenaan ja lisätä erikseen tuotua limeä, paksua soijakastiketta ja chilikastiketta oman maun mukaan – ja seuraavalla kerralla voisin sitten pyytää liemen omaan makuuni maustettuna! Ajatus räätälöinnistä asiakkaan toiveiden mukaan oli viehättävä.

Phon liemi oli selvästi parasta, jota olen tähän mennessä saanut. En säätänyt sen makua juuri lainkaan, sillä kasvisten makua korostava hento tyyli sopi juuri minulle. Nuudeleita ei ollut myöskään keitossa liikaa – liian usein ne hallitsevat annoskokonaisuutta – joten tilaa oli liemen ja erilaisten yrttien ja vihannesten vuoropuhelulle. Tarjoilija kertoi, että keiton vihannekset vaihtelevat jatkuvasti tarjonnan mukaan, joten aivan samanlaista annosta ei saa koskaan. Mikäs sen mukavampaa?

Yleensä en ota työlounaalla jälkiruokaa, mutta kun vitriinissä näkyi vegaanisia Sacher-leivoksia, pakkohan sitä oli kokeilla. Epäilys oli kyllä suuri, ja varmistin vegaanisuuden pariin kertaan. Jyväskylän Beans&moressa olen syönyt vähän samanlaisen leivoksen, mutta tämä vei kyllä muistojunalla saman tien nuoruuteeni, kun isotätini vei minut usein teatterin jälkeen johonkin ”hienoon kahvilaan”, jossa sain nauttia leivosluksuksesta.

Toivottavasti Fly Fusion löytää paikkansa helsinkiläisittäin ”etäisellä” sijainnillaan, mutta ainakin Hyvän kurkun suosituslistalle se ponnahtaa iloisesti!

Fly Fusion Café
Luotsikatu 5
Helsinki

ma–la 10–18
su suljettu

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi