Hyvä kurkku:
Isabella Café, Helsinki

"Eihän tällaista vegaanista suolaista valikoimaa ole missään muussa helsinkiläisessä kahvilassa!"

2.11.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Syyt, joiden takia rakastan tätä rautatieaseman pikkukahvilaa, olen kuvannut melkein kolmen vuoden takaisessa arviossani. Jostain syystä en ollut kuitenkaan käynyt täällä pitkään aikaan – työpaikan tarjoamat säännölliset tulot olivat vieneet minut soijalattemaailmaan, jossa kuitenkin harvemmin löytyi mitään suolaista purtavaa. Olin menossa tutkimusyksikkömme toimistolle kokoukseen, ja aamupala oli jäänyt väliin, joten mieleeni tuli vilkaista vanhan suosikin vitriiniä.

Suuni loksahti auki. Vanhat tutut falafelpatonki ja –rulla löytyivät sieltä tietysti, samoin jokin aika sitten valikoimaan tulleet ihan hauskat pikkuiset samosat. Mutta nyt tarjolla oli myös vegaanisia isoja samosoita sekä pinaattipiirakkaa! Eihän tällaista vegaanista suolaista valikoimaa ole missään muussa helsinkiläisessä kahvilassa! Makealla puolella ei valitettavasti ole vielä mitään, mutta sitä löytyykin Helsingistä jo hyvin.

Joku nyt varmaan miettii, että eihän taso tällaisessa halpispaikassa voi olla kummoinen. Myönnettäköön, eivät falafelrullat järin ihmeellisiä ole. Mutta uudet samosat ja pinaattipiirakka olivat kummatkin erinomaisia. Olen syönyt nyt kumpiakin sekä kylminä että lämmitettyinä, ja ne toimivat molemmalla tavalla.

Päivänselvää on, että Isabella puolustaa paikkaansa Hyvän kurkun suosituslistalla.

Isabella Café
Rautatieasema
Helsinki

joka päivä 6.30–21.30

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi