Hyvä kurkku:
Kåren Street Food Bar, Turku

"Kyllä, vegaaninen Philly cheesesteak!"

23.11.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Elämäni parhaan leivän olen syönyt Blackbird Pizzeriassa Philadelphiassa, enkä usko minkään tuota ihanaista Philly Cheesesteakia syrjäyttävän. Leipään liittyy myös tärkeitä muistoja manan majoille menneestä ystävästäni, joten en edes yritä ajatella asiaa objektiivisesti, mitä se sitten tarkoittaisikaan.

Mutta kun huomasin sanan ”Philly” Facebookin Vegaaninen Turku –ryhmän keskustelussa, sätkähdin ja olin päästää uikahduksen. Kyllä, vegaaninen Philly cheesesteak! Olen yrittänyt houkutella pariakin yrittäjää kokeilemaan sitä Suomessa tuloksetta, mutta joku oli kuullut rukoukseni. Kåren Street Food Bar nousi saman tien kiireelliselle paikalle to eat –listallani. Olin lähdössä samalla viikolla Turkuun, ja kas kummaa, ystäväpariskuntani ehdotti ilta-ateriaa juuri siellä! Ei tarvinnut kysyä toista kertaa.

Listalla on Philly-inspiroituneiden annosten lisäksi korealaisen barbecuen innoittamaa ruokaa – suosikkini sekin! Nyt kuitenkin oli testattava leipää ja kiireesti. Kun sain annoksen eteeni, se näytti ensin liian pieneltä, mutta tajusin pian, että leipä oli muhkeaa ja sisällä oli aimo annos seitania ja juustokastiketta.

Leipä oli järkyttävän hyvää. Ei se missään nimessä Blackbirdia päihitä, mutta varmasti se pärjäisi Philadelphiassakin hyvin. Seitan oli loistavaa, ja se oli kerrankin paistettu niin, että se oli saanut käristämisen makua ja rapeutta mehevyyden lisäksi. Juustokastike oli täydellistä – en aistinut mitään vegaanijuustojen tavanomaisesta ällöydestä. Focaccia-tyylinen leipä sopi tähän erinomaisesti, sillä se kantoi makuja. Leipä oli itsessäänkin herkullista, joten sen söi loppuun hyvällä halulla täytteiden loputtua.

Leipä oli minun makuuni hieman liian pieni, mutta toisaalta ainahan sitä voi tilata kaksi. Tai sitten voi tilata lisäksi seitan-ranskisannoksen, jota sitäkin saa sekä Philly- että Korea-henkisenä. Ystäväni tilasi pöytään myös pari unkarilaishenkistä uppopaistettua langos-lättyä, joiden päällä oli libanonilaistyylistä vegaanista labneh-juustoa, tomaattia, korianteria ynnä muuta. Sekin oli herkkua! vaihtoehtoja siis on.

Tästä tuli heti suosikkipaikka, johon minun on pakko palata pian. Missään Suomessa ei ole vastaavaa tarjolla.

Kåren Street Food Bar
Hämeenkatu 22
Turku

su–ma suljettu
ti–to 16–00 (keittiö 22 asti)
pe–la 16–02 (keittiö 00 asti)

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi