Hyvä kurkku:
Kasvisravintola OmNam, Helsinki

"Erillinen kastikekannu antoi mahdollisuuden säätää makua aterian ajan. Hymisin tyytyväisyydestä."

24.10.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Jostain syystä Helsingin ydinkeskustassa toimiva kasvisravintola OmNam on jäänyt minulta katveeseen: en ollut syönyt siellä kertaakaan ensimmäisen vierailuni jälkeen melkein neljä vuotta sitten. Minähän tykästyin paikkaan, laitoin sen Hyvän kurkun Facebook-sivun suosituslistalle ja totesin varmasti käyväni useasti. Mutta tämä on arvioijan kirous: hyväkin paikka voi jäädä yhdelle käyntikerralle. Joka tapauksessa kun ravintola otti käyttöön lounaan lisäksi iltamenun, lisäsin sen heti to eat -listalleni. Silti kesti ennen kuin kerkesin. Olisi pitänyt mennä aiemmin, sen verran herkullinen kokemus oli.

Olimme tulleet ystäväni kanssa hommiin kirjamessuille, ja kun esittelypöytä oli saatu iltamyöhään pystyyn, suuntasin suoraan hotellilta syömään. Kaveria ei kasvisravintola kiinnostanut, joten menin yksin illastamaan. Olinkin tiennyt, että OmNamin iltameininki on ihan erilainen kuin lounaan kotiruokatunnelma, mutta silti muodonmuutos hämmensi ja ilahdutti.

Alkuruokalistalla oli kaikenlaista kiinnostavaa mutta päädyin ottamaan kiinnostuksesta vegaanisen juustolautasen, vaikka arvelin valintaa riskialttiiksi. Todella hyvää vegaanista juustoa olen saanut vain Roomassa, joten OmNamin keittiön käsityö kiinnosti. Juomaksi valitsin Nero d’Avolaa – tämä ei ollut ihan paras rypäleen edustaja kylläkään. Juustoannos oli todella tuhti: läjä talon siemennäkkäriä, viinirypäleitä, ituja (jotka eivät annokseen sovi) sekä kolmea erilaista juustoa. Yrteillä kuorrutettu pehmeä juusto oli erinomaista, varmaankin parasta Suomessa saamaani, mutta kaksi muuta olivat niin samanlaisia, tiiviitä ja yksitotisia, että annokseen ehti hieman väsähtää. Ensi kerralla kokeilen jotain muuta.

Pääruoaksi valitsemani ”Savasana kulho” oli sen sijaan täysosuma! Minun on ollut ikävä DATE+KALE- ravintolan kulhoja. Tämä annos oli tyyliltään kovin erilainen mutta aivan yhtä herkullinen. Kulhon yllä leijui vahva umaminen, merellinen tuoksu varmaankin merilevästä, mutta se ei hallinnut annosta, vaan siinä oli useita kerroksia. Pohjalla riisin alta yllätyksenä löytynyt punainen liemi toi mieleen SOMAn annosten kerroksisuuden. Erillinen kastikekannu antoi mahdollisuuden säätää makua aterian ajan. Hymisin tyytyväisyydestä.

En jaksanut jälkiruokaa, mutta kaipasin jotain. Listan ”Roibos Amaretto Capuccino” kuulosti hämmentävältä, joten pakkohan sitä oli kokeilla. Onneksi uskalsin. Makuelämys voi olla joillekin turhan outo, mutta minulle se sopi täydellisesti.

Tällä kokemuksella OmNam pysyy tukevasti Hyvän kurkun listalla, enkä malta odottaa illallista siellä vaimon kanssa.

Kasvisravintola OmNam
Annankatu 29, sisäpiha
Helsinki

ma–ti 11–15
ke–pe 11–15|17–22
la 12–22
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi