Hyvä kurkku:
Döner Harju City, Helsinki

"Döner Harju onnistui kehittämään ajat sitten, ennen 'kauppaseitaneiden' hyökyaaltoa, omalaatuisen ja onnistuneen seitaninsa, joka on edelleen maan parhaita."

17.1.2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Aika rientää, sillä alkuperäisen Doner Harju Kallion eli nykyään Flemarin arviosta on melkein jo viisi vuotta. En tullut koskaan tehneeksi uusinta-arviota, vaikka kävin seuraavan parin vuoden aikana ravintolassa tosi monta kertaa työporukkani kanssa. Mutta eipä uusinta-arviolle ole tarvetta, jos ravintola onnistuu pitämään hyvän entisen tasonsa ja luonteensa. Sen verran arviota olisi kuitenkin pitänyt päivittää, että ehdin tykästyä ravintolaan huomattavasti enemmän kuin alkujaan.

Sitten työporukkamme toimisto siirtyi muualle, enkä ole käynyt Kallion ravintolassa pitkään aikaan. Reilu vuosi sitten toinen Döner Harju avattiin kuitenkin Makkarataloon eli Citycenteriin. Jostain syystä ensivisiitti vei aikaa, mutta vihdoin tulin käyneeksi.

”Jotkut asiat pysyy ja paranoo” melkein riittäisi arvioksi. Döner Harju onnistui kehittämään ajat sitten, ennen ”kauppaseitaneiden” hyökyaaltoa, omalaatuisen ja onnistuneen seitaninsa, joka on edelleen maan parhaita. Annoksissakin on oma persoonallinen tyylinsä, joka poikkeaa perinteisistä mättöannoksista. Ja Döner Harju City onnistui tässä aivan yhtä hyvin kuin Flemarikin.

Menimme lounaalle työkavereiden kanssa oikeastaan sattumalta, ja heti tiskille tultuani ihmettelin, miksen käy tässä ravintolassa useammin. Tarjolla oli seitanlautasannos ja alkupalaksi maa-artisokkakeittoa. Keiton sai annostella itse ja nauttia pääruokaa odotellessa. Se oli oikein onnistunutta: muhevaan mukulaiseen makuun oli tuotu jännää hapokkuutta, jota en tässä ruokalajissa muista kohdanneeni.

Seitanannos oli runsas ja monipuolinen: läjä seitania tomaattikastikkeella, hummusta, punajuurikuskusia, leipää ja punakaalisalaattia. Pöydästä löytyi erinomaista omena-habanerokastiketta, jonka avulla annokseen sai edellisessä arviossa kaipailemaani raikkautta. Kaikki toimi.

Mitä tässä muuta sanoisi? Erinomainen tuhti lounas, josta kuitenkaan ei synny klassista ”kebab-koomaa”. Onneksi työkaveri muistutti minua tämän paikan olemassaolosta.

Döner Harju City
Kauppakseskus Citycenter
Makkaratalo 2. krs
Kaivokatu 8
Helsinki

ma–to 10.30–21
pe 10.30–22
la 11–22
su 12–19

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi