Hyvä kurkku:
Nood Ramen, Helsinki

"Nuudelit muodostivat kulhossa möykyn, josta oli äärimmäisen vaikea saada suupalaa irti."

24.1.2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Jäin kaipaamaan hyvää ramen-ravintolaa, kun tamperelainen lempipaikkani lopetti vuosikausia sitten, ennen Hyvä kurkku -aikojani. Sittemmin olen onneksi löytänyt pari korvaajaa Helsingistä. Hietalahden kauppahallin Fat Ramen on ollut paras kokemus, joskaan en ole päässyt palaamaan arviointikiireiltä. Ydinkeskustan Momo Tokossa olen syönyt ramenia useamman kerran, vaikka arviossa puhunkin bao-sämpylöistä. Viimeisin löytö oli Kampin Ichiban. Uudet kokemukset kiinnostavat kuitenkin aina, sillä parhaimmillaan tämä on suosikkiruokalajejani.

Pääsin vihdoin messureissulla käymään Annankadun Nood Ramenissa, joka oli ollut to eat -listallani pitkään. Etenkin ravintolan tuliset annokset olivat saaneet joskus kehuja. Kovin paljon keskustelua en kuitenkaan ollut paikasta nähnyt.

Päätin tilata liitutaululla mainostetun päivän vegaanisen annoksen pikkelöidyillä sienillä ja choy sumilla (yksi käännösnimi on kait sellerikaali). Hämmästyin hieman, kun minulta kysyttiin, haluaisinko vegaanisen annoksen ”täysin vegaanisena”. Joo-o. Yhdessä lukemassani blogiarviossa mainittiin vastaavasta kokemuksesta, ja lähellä työskentelevä ystäväni mainitsi siitä myös, joten annosten vegaanisuus kannattanee aina varmuuden vuoksi mainita, vaikka se lukisi listassa.

Alkuun annos näytti oikein kiinnostavalta: choy sumia, sieniä, seesaminsiemeniä, runsaasti kevästsipulia, noria ja maanläheiseltä tuoksuva liemi. Valitettavasti en kyllä pitänyt annoksesta juurikaan. Liemen sieninen ja leväinen aromi oli kyllä omaleimainen, mutta se oli hyvin yksiulotteinen ja alkoi lopulta vähän tympiä, kun muut maut pikemmin veivät samaan suuntaan kuin tarjosivat vaihtelua. Etenkin makeaksi pikkelöidyt siitakesienet, joiden maku oli tosi vahva, olivat ihan samassa makumaailmassa.

Suurin ongelma annoksessa olivat kuitenkin nuudelit. Talon omina mainostetuissa nuudeleissa oli kyllä ihan mukava maku, mutta koostumus oli epäonnistunut täydellisesti. Nuudelit muodostivat kulhossa möykyn, josta oli äärimmäisen vaikea saada suupalaa irti. Vaikka kuinka varovasti yritin, syömätikut kiskaisivat mukanaan ison osan nuudeleista. Syöminen oli todella hankalaa, ja välillä jouduin nautinnollisen nuudelien ryystämisen sijaan haukkaamaan nuudelisolmusta.

Lähdin pahantuulisena.

Nood Ramen
Annankatu 28
Helsinki

ma–pe 11–21
la 12–17
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi