Dal bhat | Sylvi

Nepalissa vastuullisen matkailun parissa työskentelevä Kaneli Pellikka jakoi Sylvin lukijoille lempiruokansa reseptin, joka on socialtours-kokki Sakuntala Rokkan käsialaa.

Dalbhat (Dal = linssikeitto, bhat = höyrytetty riisi) on nepalilaisten perusruoka, jota paikalliset syövät yleensä kaksi kertaa päivässä. Ruoka valmistetaan aina tuoreista paikallisista aineksista, joten se on myös hyvin ekologista.

Syö Dal bhat perinteisesti käsin (oikealla kädellä)  tuorekurkku-porkkana-retiisi-sipulisalaatin kera.

Linssikeitto: 1 ½ kuppia linssejä (kaikki lajikkeet käyvät). Riittää dal-aterian keitoksi noin 7 hengelle Noin 4–5 kuppia vettä Suolaa maun mukaan ½ tl kurkumaa Yhteensä 1 rkl tuoretta valkosipulia ja inkivääriä Punasipuli (vihreä chili)

Öljyä paistamiseen