Gastropub Soho, Tampere 19.3.2011 – Uusi Sylvi

Tällä palstalla Manu Haapalainen ja Julle Jalava kirjoittavat ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Emme ole ruokatoimittajia, olemme ainoastaan nälkäisiä.

Brittipubi Soho on ollut suosikkibaarini Tampereella jo vuosia, siinä määrin niin että jokainen visiitti saa enemmän tai vähemmän vakavasti miettimään muuttoa takaisin kaupunkiin. Jalkapalloa, hyvä olutvalikoima, ruokaakin, mukavia ihmisiä. Mitäs muuta sitä nyt sitten tarvitsee?

Kaiken lisäksi kohu-TamU on juuri voittanut TPS:n. Otan tiskiltä mietiskelyoluen ja alan tutkia ruokalistaa. Tajuan, etten ole syönyt täällä aikoihin, enkä vegaaniaikanani kertaakaan.

Ruokalistalla on pari kasvisannosta, muttei mitään kovinkaan vegaanista. Sohossa tilataan tiskiltä, eli eipä muuta kuin lampsin sinne kysymään. Tarjoilijatar on helpotuksekseni sekä hyvin ystävällinen että perillä veganismista. ”Totta kai” saa sekä peruna-papu-curryn että Hyde Park –kasvishampurilaisen vegaanisena.

Miten ihanaa, että se on teille ”totta kai”! Tilaan peruna-papu-curryn. Intialaistyyppinen curry on mausteinen, kaunis, kermainen (olisiko sitten soijakermaa tai peräti kookoskermaa käytetty reilulla kädellä) ja luonnossa vielä nätimpi kuin oheisessa valokuvassa. Annokseen kuuluu myös pala vegaanista naan-leipää, mistä erityiskiitos, sellaista ei Suomessa moni ravintola tarjoile.

Toki annos on pubisafkaksi hintava, 13,50 euroa. En jaksa nyt kuitenkaan murehtia. Huuhdon annoksen alas tuopillisella London Pridea. Olen onnellinen ja olen mies, olen onnellinen mies. Haluan Sohoon takaisin, pian.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä Ma-pe 11-02 la 12-02 su 14-02

Otavalankatu 10, Tampere

Gastropub Soho

Hyvä kurkku, Tampere