Skumppaa ja sumusilmiä – Uusi Sylvi

Kuvat: Eva-Liisa Orupold

Sylvin toimitus opetteli meikkaamaan itselleen sumusilmät. Lopputulokseen siivittivät viisi skumppapulloa, joita meikkileikin ohessa naukkailtiin ja arvosteltiin. Niin viinit kuin meikitkin olivat sponssitavaraa, näin sitä naistenlehteä tehdään!

Asettelemme Barefaced Beautyn täysin vegaaniset meikit pöydälle ja käkätämme. Valkeaa, harmaata ja mustaa luomiväriä, siinä on kaksi väriä enemmän kuin mitä kukaan meistä yleensä käyttää.

Meikkejä enemmän neljää Sylviä tuntuvat alkuun kiinnostavat pullot. Meikkirohkeus aiotaan ryystää kuoharin muodossa. Ensimmäisenä korkataan Devil’s Rock Riesling Sparkling (12 %).

”Kyl mä tätä joisin.”

”Mä join jo.”

”Olen tutustunut still-versioon tonkassa. Se toimi oikein hyvin.”

Pullo uppoaa nopeasti raatiin, joka toteaa sen kelvokkaaksi. Sudit ja pensselit otetaan esiin, internetistä kaivellaan make up -tutoriaaleja.

Yhteishyvä tarjoaa pari still-kuvaa ja epämääräiset ohjeet. Voguella on tietenkin oma kanavansa ja vetävän meikkitaiteilijan selostama ohjevideo. Valokuvaaja Eva-Liisa löytää meikkitaiteilija Suvi Tiilikaisen videon. Jatkossa hän viittaa ohjeisiin lauseilla, jotka alkavat “Suvi sanoo…”.

Tästä lähdetään. Käkätys on jo vaihtunut ryystämisen ja läppärinäppäilyn ääniin.

nil8fw4e-emafy9qq5oyuqmhsftwpwyvjthb8eltcm8-468x311-9204352

Seuraavaksi avataan Araldica Brachetto d’Acqui (7%), jonka kohdalla kohahdamme. Seitsemän prosenttia! Lapsiako tässä ollaan?

“Niin kaunis pullo, että joisin vaikka ei ois hyvää!”

”Aika mehumainen väri, ei hyvällä tavalla – pullossa paljon arvokkaamman näköistä kuin lasissa.”

”Tästä tulee mieleen kattoterassi Italiassa, vanhat ruhtinattaret siemailemassa tätä kiviterassilla…”

Raati päättää, että makea skumppa sopii nautittavaksi jonkun kirpeän marjan kanssa. Ja ehkä Mikä Häkkisen kanssa F1-varikolla.

Jokainen on päättänyt skipata pari vaihetta seuraamastaan tutoriaalista. Hyvä metodi on myös napata vinkki sieltä, toinen täältä. Voguen neuvot kuulostavat parhailta ronskiudessaan. Kuka olisi arvannut, että sumusilmämeikin tekemiseen tarvitaan vaseliinia?

reatck-s6sly_ndml4epcwkvpsdmr1dj4x2kesnrf-0-468x311-3833474

Estrella de Murviedro Frizzanten (8%) kohdalla alkaa taantuminen. Tällaisia ovat varmaan yläkoululaisten etkot.

”Kivoi kuplii on. Pullon ilme sanoo paljon. Tulee mieleen yläasteen känniharjoittelu ja vappu viisitoistavuotiaana. Sekoiluhenkinen.”

”Pikkutilkka tätä vichyyn ja toimii hyvin rantsussa. Tokoinrannassa. Ongelma on, että juomasta tulee 5-prosenttista, jos pistää mukaan vichyä.”

Puolet raadista on sitä mieltä, että kuoharissa pitäisi olla enemmän kuplia, jotta viini olisi kiinnostava ja jotta sillä olisi luonnetta. Puolet taas on sitä mieltä, että luonne se on paskakin luonne.

Julle on onnistunut meikkaamaan itselleen mustan silmän. Mineraalimeikit ovat  laadukkaita, mutta samaa ei voi sanoa tee-se-itse-meikkitaiteilijoistamme. Osa hivelöi naamaansa meikittömillä sudeilla ja pensseleillä. Välineet ovat yhtä pehmeitä kuin skumppa on makeaa.

z-0ozaqov_g7hydhm9bfasatlyi_t5-kc6v98e84ytm-468x311-9201219

Queen Berryn (8,5 %) nimi saattaa olla enne tulevista, kuninkaallisista meikeistämme. Meikkimäärä tosin viittaa enemmän tarkoituksellisen liioittelevaan drag queen -osastoon. Osa meikeistä on pyyhitty pois, ja jäljelle jääneen sutun tilalle on sudittu lisää.

Raati ei ole enää edes tuohtunut skumpan vähäisestä alkoholimäärästä. Ymmärrämme nyt, että suuremmat prosentit saattaisivat aiheuttaa kohtalokkaita meikkierheitä. Juttua kirjoittaessa sitä paitsi selviää, ettei neljänneksi nautitusta pullollisesta ole edes muistiinpanoja. Erheitä siis sattuu vähemmälläkin alkoholimäärällä.

Viimeiseksi nautittu pullollinen on hyvää. Jo senkin takia, että neljä pulloa on jo huitaistu naamoihin, siis näihin naamoihin, jotka ovat meikkipaletin avulla maagisesti muuttumassa väsähtäneistä vietteleviksi.

”Queen Berry on kuin kuningatarhilloa. Tämä toimisi pannareiden kanssa. Kännipannarit!”

sgmtnvwlxbytar8oapvm2ebdehzoonog8xochxl-z84-468x311-3566751

Sumusilmämeikin määritelmää emme ole miettineet, olemme päätyneet siihen, että näin amatööritasolla mustia silmänympäryksiä on lupa kutsua sumusilmiksi. Individualistiset tulkintamme aiheesta ovat valmiit.

Ihastelemme toisiamme. Meikki näyttää korostavan jokaisen persoonallisuutta ja silmien väriä. Miten ollakaan, meillä jokaisella sattuu olemaan omalaatuinen ja intensiivinen iirissävy.

Yksi lähettää puhelimella selfien avopuolisolleen. Hänen huulensa suipistuvat, ilme on kohtalokas. Avokin vastaus kuuluu: ”Hullut silmät. Skumppaa on näemmä juotu.”

10555339_10152179799942466_475551641_o-468x311-7473390

Julle

”Meikit ovat kiinnostaneet minua aina – yksi lempileikeistäni oli ’kemikalio’. Meikit leikkiin käytiin pyytämässä Sokoksen meikkiosastolta, josta usein saimme ylijäämätestereitä. Osaston voimakkaasti ehostetut myyjät olivat minusta kauneimpia olentoja maailmassa!

Oikean meikkaamisen aloitin 16-vuotiaana, saadessani piilolasit pullonpohjalasien tilalle. Tajusin pian, että minulla on kauniit silmät, joita kannattaa korostaa.

Taidan meikata edelleen jotakuinkin samalla tavoin kuin alle kaksikymppisenä: iltamenoihin 60-luvun musta rajaus yläluomelle ja jotain sinisen sävyä sutattuna siihen yläpuolelle. Muistan rutiinista olleen sellaista hyötyä, että matkatessamme bändimme kanssa studiolta baariin pimeässä pakun peräosastossa meikkaaminen onnistui vanhasta tottumuksesta sokkonakin, ilman peiliä.

Ehdottomasti tärkein kriteeri meikkien valinnassa on niiden eläinkokeettomuus ja vegaanisuus.”

10558643_10152179799957466_735280721_o-468x311-4381518

Paula

”Teininä meikkasin itselleni kissansilmät; näyttävät kuuskytlukulaiset kajalit, jotka menivät samaan sarjaan hennavärjätyn tukkani kanssa. Sittemmin olen meikannut aina jotenkin hieman liiankin hillitysti. Joinain iltoina teini minussa palaa, rakastan sitä tunnetta kun meikki vie vanhoihin muistoihin.

Barefaced Beautyn meikkisivellin oli ehdottomasti paras, mitä olen koskaan kokeillut. Mineraalimeikki sotki hieman, jos sitä ei osaa suvereenisti käyttää, mutta väri pysyy tosi hyvin kertymättä ryppyihin. Vanhemmalla iällä se on kullanarvoinen ominaisuus.”

10562004_10152179799952466_365429002_o-468x311-2220412

Kaisu

”Noin puolet meikeistäni olen saanut äidiltäni tai siskoltani. Tärkein meikkivälineeni on pumpulipuikko, jolla pyyhin ylimääräiset söhryt ripsivärin ja kajaalin suurpiirteisen asettelun jälkeen. Voguen tutoriaalin meikkaaja käytti muuten samaa metodia.

Olen aina halunnut oppia tekemään itselleni kissamaiset silmät – jotka nyt taisin sumusilmien sijaan tehdä – mutta vielä useammin kaipaan meikkiainetta, joka peittäisi punaisen nenäni. Huulipunaa en ole koskaan saanut pysymään huulissani, minkä takia humalailtoina lisään sitä joka vessareissulla ja palaan illan loputtua kotiin Robert Smith -lookissa.”

10545154_10152179799937466_134700161_o-468x311-5798838

Eva-Liisa

”En ole koskaan meikannut sumusilmiä ja yleensä meikkaan aina samalla tavalla: ripsiväriä ja kulmakynää. Olen meikannut näin ylä-asteelta lähtien. Jos menen ulos, niin saatan laittaa rajaukset TAI luomiväriä, mutta ei koskaan samaan aikaan. Nyrkkisääntönä on se perusstrategia; jos on ärtsyä huulipunaa, ei saa laittaa vahvaa silmämeikkiä ja toisinpäin.

Sumusilmien meikkaus oli hauskaa, mutta vähän stressaavaa, koska en ole hyvä meikkaamaan. Jos vähän menee pieleen, voi lopputulos olla ihan hirveä. Parin kuohuviinilasin jälkeen ote varmistui, enkä varonut sudin kanssa, päinvastoin. Otin vaan reippaasti lisää väriä ja annoin palaa. Tuntui, että näytin ihan pandalta, mutta se on ymmärrettävää, jos ei koskaan muuten laita luomiväriä.”

swf19cb8wqeszmcapbzvavvh1rcpxxzkemagv5swshc-468x311-7068672