Cafe Blossom, New York, 26.6.

MANU: On aika syödä välillä pikkaisen hienommin, tai ainakin kalliimmin. Ja muualla kuin East Villagen liepeillä. Oikeastaan Upper West Siden Cafe Blossom nyt vaan sattuu sopimaan reiteillemme. Bongaamme Vegan Guide To New Yorkista ensin maineikkaamman Blossom Restaurantin, mutta se on vähän toisaalla. Saman porukan omistama sisarpaikka Cafe Blossom on sen sijaan koko lailla lähellä keskuspuistokävelymme […]

MANU:
On aika syödä välillä pikkaisen hienommin, tai ainakin kalliimmin. Ja muualla kuin East Villagen liepeillä.

Oikeastaan Upper West Siden Cafe Blossom nyt vaan sattuu sopimaan reiteillemme. Bongaamme Vegan Guide To New Yorkista ensin maineikkaamman Blossom Restaurantin, mutta se on vähän toisaalla. Saman porukan omistama sisarpaikka Cafe Blossom on sen sijaan koko lailla lähellä keskuspuistokävelymme huipentavaa Rosemary´s Babyn taloa (jonka edessä John Lennon muuten ammuttiin – ja jossa Yoko Ono yhä asuu).

Blossom Restaurant vaikuttaa kuvien ja kuvausten perusteella kovin tunnelmalliselta. Cafe Blossom taas on atmosfääriltään harmi kyllä aika perus. Pelkistetty, tyylikäs, ihan miellyttävä, erinomainen palvelu kyllä.

Paikan linja on organic vegan cuisine – kaikki on vegaanista, luonnonmukaista ja osittain lähellä jopa jotain haute cuisinea / fine diningia. Sitäkin huvittavampaa on, että 21 dollarin hintainen pääruokani muistuttaa elävästi vanhasta kunnon läskisoosista!

Älkää käsittäkö väärin: Seitan marsala on oikein maistuvaa, mutta perunamuusin ja pehmeänlihaisien seitan-leikkeiden yhdistelmässä nyt vain on jotakin lapsuuden lihansyöntikokemuksiin palauttavaa.

Hyvä annos joka tapauksessa ja rohkeassa, jopa brutaalissa yksinkertaisuudessaan aivan muuta kuin mikään mitä olen tällä reissulla syönyt.

Alkuruokia kehutaan vegaanioppaassamme kovasti, eikä syyttä. Crostini tapas on yhtä kuin bruschettaa hummuksen ja pinaattipähkinäpeston kanssa. Varsinkin jälkimmäinen vie kielen mennessään.

Koska Cafe Blossom on ihan kunnon ravintola, täällä on tietenkin hyvät valikoimat viiniä. Kalifornialainen zinfandel on kuitenkin kalifornialaisuudestaan ja zinfandeliudestaan huolimatta pettymys. Mehuisaa ja ohutta, höh.

Suositellaanko vegaaneille: Ilman muuta.
466 Columbus Avenue, New York
(Btwn 82nd & 83rd)
Ma-pe 11-22
La 11-22.30
Su 11-21.30
http://www.blossomnyc.com/site/

Kommentoi