Herbivore, San Francisco, 1.7 ja 3.7.

MANU: No nyt. Olen toipunut vatsataudista ennätysajassa ja se on kuulkaas hyvä asia. Peräti kolmen paikan laajuinen Herbivore –ketju (kolmas on Berkeleyssä, siellä emme käyneet) tarjoaa pelkästään vegaanista ruokaa – ja siis todellakin kaikenlaista vegaanista ruokaa. Löytyy pastaa, löytyy thairuokaa, meksikolaista, kiinalaista, aamiaisia, voileipiä, wrapeja. International vegan cuisine to-del-la-kin. Lisäksi Herbivorella on kalifornialaisiin luomuihin painottuva […]MANU:
No nyt. Olen toipunut vatsataudista ennätysajassa ja se on kuulkaas hyvä asia. Peräti kolmen paikan laajuinen Herbivore –ketju (kolmas on Berkeleyssä, siellä emme käyneet) tarjoaa pelkästään vegaanista ruokaa – ja siis todellakin kaikenlaista vegaanista ruokaa.

Löytyy pastaa, löytyy thairuokaa, meksikolaista, kiinalaista, aamiaisia, voileipiä, wrapeja.

International vegan cuisine to-del-la-kin.

Lisäksi Herbivorella on kalifornialaisiin luomuihin painottuva mainio viinilista. Olemme taivaassa.

Torstaina osumme Valencia Streetin paikkaan. Ison, viihtyisän ja avaran tilan henkilökunta on alkuhetkistä saakka hyvin, hyvin ystävällistä.

Koska en ymmärrä ruoasta tai annosten laatimisesta oikeasti yhtään mitään, kasaan ateriakokonaisuuteni ekassa Herbivoressa vähän hassusti. Otan alkupalaksi bruschettaa. Perushyvään settiin kuuluu paahdetun leivän lisäksi tomaattia, valkosipulia ja basilikaa. Hyvää, ei erityistä.

Pääruokani on pastaa – ja senkin keralla siis tosiaan tuodaan melkein samanlaisia leipiä, basilikapestolla ja valkosipulilla siis mennään. Mutta linguine primavera –pasta itsessään on hyvä. Kermaisessa marinara-kastikkeessa uiskentelee isoja ja erittäin al denteksi jätettyjä kasviksia. Omaperäinen annos on valtavan iso, ja siinä on tekemistä, koska meillä on pikkaisen kiire tapaamaan Jullen ystävää.

Paria päivää myöhemmin päätämme katsastaa vielä Divisadero-kadun Herbivoren. Nyt ruokatilaukseni loksahtavat kohdalleen, ja Herbivoren todellinen arvo paljastuu. Alkupalaksi otan nytkin pesto-toastia, mutta tällä kertaa erityisesti palvomieni aurinkokuivattujen tomaattien kera. Fantastista.

Pääruoan kohdalla kopsaan Jullen valinnan ensimmäisestä Herbivoresta. Syön FANTASTISEN annoksen rapeita tacoja, guacamolea ja soijarouhekastiketta. Tunnen jotenkin saavani hyvityksen pieleen menneelle Papalote-kokemukselle. Täydellistä!

Mainitaan vielä uudestaan palvelusta. Muiden nettikritiikkien perusteella voisi päätellä muuta, mutta meille ollaan koko ajan todella aurinkoisia ja auttavaisia.

Yksi koko reissun parhaista ruokaelämyksistä.

JULLE:

Kas kummaa. Taas olimme päätyneet Missionin alueelle.

Olimme juuri käyneet tutustumassa kiinteistönvälittäjän opastuksella entiseen kolmekerroksiseen kirkkoon Dolores-puiston laidalla. Tilavasta kämpästä, jota tällä hetkellä asutti yksinäinen mieshenkilö, pyydettiin 8 miljoonaa dollaria.

Älkää kysykö, miksi olimme asuntonäyttöön päätyneet, mutta ei ihme, että nyt hiukoi.

Ja jos totta puhutaan, minua kyllä kiinnosti enemmän Herbivoren ruokalista.
Löysin listalta heti itselleni turvallisen alkuruoan: rapeat tacot soijarouheella, pavuilla, tofujuustolla, guacamolella, salaatilla ja salsalla. Jumalaiselta maistui, mutta kyllä listalla muutakin kiinnostavaa löytyi: esimerkiksi paahdetut mantelit sitruuna-cayenne mausteella olisivat varmasti kelvanneet.

Ja valinnanvaraa oli pääruoissakin: Hyvältä kuulostivat esimerkiksi ravioli täytettynä kauden vihanneksilla, kermaisella marinakastikkeella tai basilikapestolla TAI currykookosnuudelit paahdetulla paprikalla, pinaatilla, seesaminsiemenillä, grillattulla sipulilla, kevätsipulilla, tuoreella korianterilla ja kookoshiutaleilla TAI indonesialainen noodelisaatti riisinuudelilla, tofulla, kurkulla, ananaksella, appelsiinilla, iduilla, mintulla, tuorekorianterilla, punakaalilla sipulilla, kuullotetuilla sienillä ja inkiväärilllä joko maapäähkinä- tai limesitruunakastikkeen kera tarjoiltuna.

Tilasin papuja ja tummaa riisiä.

Oli siinä sentään mukana salsaa, guacamolea , vegaanista hapankermaa ja grillatua tofua.. Annos oli siis vähän niin kuin burrito ilman tortillaa. Eli tykkäsin kovasti.

Osoittaakseni, etten aivan tylsimys ole, tilasin Divisaderolla PEHMEÄT tacot guacamolella, vegaanisella hapankermalla ja salsalla. Nämäkin maistuivat, mutta rapeat tacot paremmin, minkä lisäksi ne olivat täyttävämpiä. Vegaaninen hapankerma oli uusi, toimiva tuttavuus.

Täälläkin tein melko tavanomaisen valinnan ja päädyin (varsin täyttävään) voileipään marinoidulla tofulla , avokadolla, sipulilla, salaatilla, tomaatilla ja suolakurkuilla . Seurana tarjoiltiin rosmariiniperunoita ja salaattia. Luonnollisesti pyysin leipääni extra-avokadoa.

Aurinkoisesta palveluksesta todellakin plussaa. Divisaderolla tarjoilija oli selvästikin ensimmäisiä päiviään töissä, mutta hän teki parhaansa, jotta meillä olisi hyvä olla. Ja niin olikin.

Hyvillä mielin jatkoimme kohti Castro-teatteria ja Sunset Boulevardia. Ainoa, mikä harmitti, oli se että vatsassa ei ollut enää tilaa popcorneille.

983 Valencia, San Francisco, CA 94110
(between Liberty St & 21st St)
ja
531 Divisadero, San Francisco, CA 94117
(at Oak Street)
Ma-to 9-22
Pe-la 9-23
Su 9-22
Suistellaanko vegaaneille: Absoluuttisen vahvasti
http://www.herbivorerestaurant.com/index.html

Kommentoi