Jadgar, Helsinki, 22.7.

MANU: Uusilta hoodseiltamme Puotilasta ja Itäkeskuksesta löytyy muutakin mahtavaa kuin Puotilan kartano, olutravintola Pikkulintu, nuudelipaikka Ky Nam ja lukuisat etniset ruokakaupat. On myös Jadgar, ymmärtääkseni Helsingin ainoa etiopialainen ravintola. Jadgar sijaitsee vähän epäidyllisesti bensa-aseman ja City-Marketin katveessa ja näyttää ulospäin lähinnä keskiolutkuppilalta. Meitä terassilla kaljoitteleva rehvakas remujengi ei kuitenkaan onnistu hämäämään. Sisältä Jadgar paljastuu ihan […]

MANU: Uusilta hoodseiltamme Puotilasta ja Itäkeskuksesta löytyy muutakin mahtavaa kuin Puotilan kartano, olutravintola Pikkulintu, nuudelipaikka Ky Nam ja lukuisat etniset ruokakaupat.

On myös Jadgar, ymmärtääkseni Helsingin ainoa etiopialainen ravintola.

Jadgar sijaitsee vähän epäidyllisesti bensa-aseman ja City-Marketin katveessa ja näyttää ulospäin lähinnä keskiolutkuppilalta. Meitä terassilla kaljoitteleva rehvakas remujengi ei kuitenkaan onnistu hämäämään. Sisältä Jadgar paljastuu ihan tunnelmalliseksi, joskin vähän ruokalamaiseksi paikaksi.

Listassa on yksi ainoa kasvisannos. Tilaukset tehdään tiskillä (no saahan samalla olutta – ne tosin pitää hämmentävästi maksaa eri kaverille), ja hyvin hyvin ystävällinen ruokamyyjä vakuuttaa, että maitoa ei annoksissa ei ole. Ja eipähän tuo Etiopian suunnalla asiaan kuulukaan, kuten olemme vastikään San Franciscossa oppineet.

11 euron hintainen Yesom Beayanetu sisältää injera-leivän päälle aseteltuna linssikastiketta, kaalia, pinaattimuhennosta ja vielä jauhetuista herneistä laadittua kastiketta. Linssihöystö on näistä se tulinen, muut sitten pehmeämpiä ja tasapainottavampia.

Etiopialainen ja itäafrikkalainen on minusta oikeastaan aina fantastista. Ihan aiemmin koettujen saman genren puotien tasolle Jadgar ei kuitenkaan tällä kertaa noussut. Annos on hiukan pieni, varsinkin injeraa (johon soosit siis kääritään, tätähän syödään käsin) saa perushintaan vähänlaisesti, ja se loppuu väkisinkin ennen kuin kastikkeet. Injera on lisäksi hieman liian hötöistä, hajoavaa. Kastikkeissa maustaminen ei ole ihan niin rohkeaa eli räväkkää kuin haluaisi.

Mutta mikään siis ei ole pahasti pielessä, päinvastoin. Aarrehan tällainen ravintola ihan kotikulmilla on.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä
Kauppakartanonkatu 10
00930 Helsinki
Ti-la 13-20.30
http://www.lucyethiofood.com/

Kommentoi