Golden Temple, Amsterdam, 8.9.10

MANU: Kohta on aika lähteä kohti Helsinkiä, mutta on tässä nyt kerran vielä syötävä. Ystäväpariskuntamme webmaster-Aki ja vaimonsa Meri ovat löytäneet kuulun, intiahippiyttä uhkuvan ja kasvisruokaa myyvän Golden Templen aivan kulman takaa, kahden minuutin kävelyn päästä hotellistamme. GT vaikuttaisi todellisuudessa (tekstin alle kirjattuihin virallisiin aukioloaikoihin EI välttämättä tule luottaa!) olevan auki aika lailla miten sattuu. […]MANU:
Kohta on aika lähteä kohti Helsinkiä, mutta on tässä nyt kerran vielä syötävä.

Ystäväpariskuntamme webmaster-Aki ja vaimonsa Meri ovat löytäneet kuulun, intiahippiyttä uhkuvan ja kasvisruokaa myyvän Golden Templen aivan kulman takaa, kahden minuutin kävelyn päästä hotellistamme.

GT vaikuttaisi todellisuudessa (tekstin alle kirjattuihin virallisiin aukioloaikoihin EI välttämättä tule luottaa!) olevan auki aika lailla miten sattuu. Nyt se kuitenkin on.

Hyvä.

Olemme kutakuinkin ainoat asiakkaat, ilmeisesti on vielä aikaista.

Olemme juuri äsken syöneet Maozin falafelia, mutta emme tietenkään kestä ajatusta lentomatkasta vähänkään puolityhjin vatsoin.

Nyt on ikävä kyllä niin, että vaikka Golden Temple mainostaa ruokalistastaan jopa 60 prosenttia olevan vegaanista, ainakaan juuri nyt heillä ei ole tarjota paljoakaan muuta kuin vegaanipizza.

No, siitähän on New Yorkissa orgatisia muistoja, otetaan siis sitä.

Valitettavasti Pizza rossa (ainoa vegaaninen pizza, siis) on aika tylsä. Tomaattikastikkeen maku on hallitseva, menun lupaamaa artisokkaa on vain todella vähän, kesäkurpitsaa toki sentään sitäkin enemmän. Mauton, keskikokoinen lätty on juuri sellaista vegaanipizzaa jonka tekemisen pystyisin itsekin.

Se ei ole kehu.

Jotain hyvääkin. Alkujuomaksi otettu mehu (tällaisesta joogakeskuksesta ei tietenkään saa viiniä, ja pyhäinhäväistykseltä se melkein tuntuisikin) on aivan uskomattoman piristävän ja tervehdyttävän makuista. Rooie donderissa on punajuurta, porkkanaa, inkivääriä ja omenaa.

Se on taivas. Antaisin mitä vain tarkasta reseptistä.

Ruokaa tuova parrakas ja avojalkainen meditaatiohippi on oikein ystävällinen, samoin häntä avustava, klassiselta meditaatiohipin tyttöystävältä näyttävä vaalea meditaatiohipin tyttöystävä (?).

Lisäpisteitä Temppeli saa vapautuneesti jaloissa pyörivästä kissasta. Suomen ahdistavan tarkat hygieniamääräykset eivät suloisen eläimen läsnäoloa koskaan ikinä suvaitsisi. Suomen tappio, sekin.

Suositellaanko vegaaneille: Mehua kyllä, ruokaa ei niinkään
Ma 17-21.30
Ti-la 12-15, 17-21.30
Su 17-21.30
Utrechtsestraat 126
1017 Amsterdam
http://www.restaurantgoldentemple.com/

Kommentoi