222 Veggie Vegan Restaurant, Lontoo, 22.10.10

MANU: West Kensingtonin kohtuullisen kammottavasti nimetty vegaaniravintola on kerännyt palkintoja ja kunniaa, muttei onnistu vakuuttamaan meitä sataprosenttisesti. Ei ruoka nyt pettymyskään ole, mutta ei se myöskään tee lähtemätöntä vaikutusta. Ei ainakaan yhtä lähtemätöntä kuin paikan seiniä ”koristava”, kyynikoita huvittava, hypnoottista vaikutelmaa tavoitteleva terapiataide. Tällaisesta vegaaniruokalasta (niin, aika ruokalamainen ja persoonaton tämä on sisustukseltaan, liian kliininen […]

MANU:
West Kensingtonin kohtuullisen kammottavasti nimetty vegaaniravintola on kerännyt palkintoja ja kunniaa, muttei onnistu vakuuttamaan meitä sataprosenttisesti. Ei ruoka nyt pettymyskään ole, mutta ei se myöskään tee lähtemätöntä vaikutusta.

Ei ainakaan yhtä lähtemätöntä kuin paikan seiniä ”koristava”, kyynikoita huvittava, hypnoottista vaikutelmaa tavoitteleva terapiataide.

Tällaisesta vegaaniruokalasta (niin, aika ruokalamainen ja persoonaton tämä on sisustukseltaan, liian kliininen suhteessa soittamaansa savuiseen jazziin) haluaisi remuta ja riemuita Suomessa asti. Nyt parhaaksi anniksi ainakin minun osaltani jäi 222:n kuulu alkuruoka, suolainen papu-tofu-pannukakku, tai suomeksi kai lähinnä ohukainen. Olennaisinta lätyssä on täytteen taivaallinen kermaisuus.

Tällainen on ainakin tälle vegaanille edelleen harvinaista luksusta, melkein kielletyltä hedelmältä maistuvaa herkuttelua.

Muuten taidan vaan valita huonosti. Vegan roast on ihan sitä mitä lupaakin, brittien traditionaalista sunnuntaipaistosta mukaileva vegaaniversio. Sipulikastike on hyvää, samoin perunamuusi, mutta itse soijaisalta roastilta olisi kaivannut enemmän luonnetta. Hirmu hyvin tämä toki sopi 222:n erinomaisen olutvalikoiman kanssa – kerkesin kokeilla ainakin orgaanista Samuel Smiths Lageria, jota kyllä hyvinkin suosittelen.

Innostumme ottamaan jälkiruoaksi ”juustokakun” vaniljajäätelöllä. Kakku itse asiassa on selkeä pettymys, vegaanileivonnaista pahimmillaan. Se on mauton, klönttimäinen ja huomattavasti enemmän sitruunainen kuin juustoinen. Kuin olisin itse leiponut, siis.

Onneksi erinomainen soijajätski pelastaa sen minkä voi.

JULLE:
Vegan-lehden jutussa oli annettu ymmärtää, että Veggie Vegin täytetyt letut (pancakes) nauttivat jonkinlaista kulttimainetta. Siinä oli jo tarpeeksi syytä hakeutua Lontoon Kensingtoniin. Ja mikäpä siinä, lettuja nautittuani ymmärsin kyllä hypetyksen.

Jos alkuruoan valinta olikin helppo, arvoin pitkään kahden pääruoan välillä. Yhtäältä mieleni teki kovasti tuorebasilikapestoa (täyteläisen punaviinin kanssa toki). Toisaalta kurpitsanuudelit kookoshiutaleiden, parapähkinöiden, vihannesten ja lime – inkiviäärikastikkeen kera vaikutti annokselta, jota en ihan pian tulisi missään syömään saatika itse valmistamaan.

Luulisi jo tähän ikään mennessä oppineensa kuuntelemaan intutitiotaan järjen sijasta.
Eteeni tuotu värikäs keko oli sinänsä pirteän näköinen – samalla tavoin kuin ravintolan seinällä roikkuva taide. Annos sisälsi kyllä kaiken, mitä menussa luvattiinkin, mutta silti se maistui suussani keskivertoa hieman jännittävämmältä raastesalaatilta. Tiedä sitten, ehkä en vain perjantai-iltana osannut asettua raakaravintomoodiin.

Valitettavasti jatkoin valinnoissani samaa logiikkaa jälkiruokienkin suhteen. Jätin tilaamatta jäätelöannoksen ”liian tavanomaisena”. Onneksi tahmean juustokakun kera sentään pääsin nauttimaan edes yhden pallon talon täyteläistä vaniljajäätelöä.

Ei tämä huono kokemus ollut. Plussapisteitä ropisee täytettyjen lettujen ja vanilijajäätelön lisäksi bebopille ja luomu-vegaaniselle olut- ja viinivalikoimalle.

Ja mikäli osuisin tienoille päiväsaikaan, testaisin kyllä varmasti all-you-can eat buffetpöydän, josta lounas irtoaa 7,50 hintaan ja take away -annos muutaman punnan halvemmalla.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä, kritiikistä huolimatta.
Ma-su 12-15.30, 17.30-22.30
222 North End Road
West Kensington
London W14 9NU
http://www.222veggievegan.com/

Kommentoi