Saf, Lontoo, 20.10.10

MANU: Kokonaan vegaaninen, enimmäkseen raakaravintoa tarjoava Saf taitaa olla Lontoon vegaanipaikoista se hienoin ja hienostunein. Saf mainostaa (aiheesta) ruokansa elämyksellisyyttä, mutta korostaa samalla antimiensa terveysvaikutuksia. Nyt ollaan niin kaukana aamun ja eilisillan pubiruoasta kuin vain mahdollista! Vegaanillakin on tarpeeksi suuressa kaupungissa rajaton valinnanvara – jos siis lompakko on pohjaton… Sitä se ei meillä ole, mutta […]
MANU:
Kokonaan vegaaninen, enimmäkseen raakaravintoa tarjoava Saf taitaa olla Lontoon vegaanipaikoista se hienoin ja hienostunein. Saf mainostaa (aiheesta) ruokansa elämyksellisyyttä, mutta korostaa samalla antimiensa terveysvaikutuksia.

Nyt ollaan niin kaukana aamun ja eilisillan pubiruoasta kuin vain mahdollista! Vegaanillakin on tarpeeksi suuressa kaupungissa rajaton valinnanvara – jos siis lompakko on pohjaton…

Sitä se ei meillä ole, mutta päätämme että matkoilla ei säästellä.

Otamme alkudrinkiksi shampanjasta, eksoottisista marjoista ja raakasuklaasta laaditun, taivaallisen kirpeän ja suklaisen Guilty Husband –drinkin. Alkukeitoksi taas olisi tavallisesti gazpachoa, mutta se on tänään korvattu keltaisella dhal-tyyppisellä, kermaisen pehmeällä dhal-keitolla. Ei valittamista, joskaan ei mitään tajunnan räjäyttävän erikoistakaan.

Pääruokani Chilli Resillos on cashew-pähkinöistä tehdyllä juustolla täytettyjä jalopenopalkoja, vielä salsalla ja guacamolella höystettynä. Todella hyvää ja tulista tämä on, joskin mietin, meneekö cashew-juuston hienostunut maku vähän hukkaan vaativassa chilimaastossa. Kaunis annos on kuitenkin harmittavan pieni, fine dining –paikassa kun ollaan…

Cocktaileineen ja punaviineineen laskumme nousee kahdelta hengeltä lähemmäs sataa puntaa. Väitän että ruoka jota ei muualta saa, on silti hintansa väärti.
Nyt oltiin selvästi tultu vähän parempaan paikkaan: mieleen palautui New Yorkin Blossom’sin fiinimpi atmösfääri.

JULLE:
Nyt oltiin selvästi tultu vähän parempaan paikkaan: mieleen palautui New Yorkin Blossom’sin fiinimpi atmösfääri.

Pilvissä leijailevat odotuksemme palkittiin pian cocktailien muodossa: Syyllisen aviomiehen hemmoteltavaksi oli helppo heittäytyä. Shampanja, suklaa ja appelsiini yhdistyivät sävykkääksi, ei liian makeaksi, juomasekoitukseksi.

Alkuruoka, cashewjuustoa pestolla oli sellainen klassisen gourmet-taidepläjäys. Tiedättehän, suuren lautasen keskellä nököttää pieni patémainen kakkara, johon on tökätty pari lastua ja muutama verso sojottamaan ristiin. Kastike taas on roiskittu lautaselle huolimattoman harkitusti.

Mutta voi, kuinka herkullista se olikaan! Pehmeää ja hienostunutta

Cashewjuusto vaikuttaisi muutenkin olevan hyvin edustettuina ruokalistalla ja hyvä niin.

Pääruoka, kookosnuudeleita ja vihanneksia, sen sijaan oli hienoinen pettymys. Mielestäni en keittoa tilannut, mutta liemen suhde substanssiin viesti toista. Pieni ei annos ollut, vaan jälleen kerran Manu sai ilon auttaa lautaseni puhdistuksessa.

Kyllä, Safissa maksaa helposti ateriastaan keskimääräistä enemmän. Siltikään en kehottaisi säästämään cocktailien (myös useita alkoholittomia vaihtoehtoja tarjolla) tai alkuruoan kustannuksella.

Päinvastoin, panosta niihin! Paremmissa paikoissa tulee sitä paitsi syötyä sen verran harvoin, että pihtailu vain häiritsisi lyhyttä eskapismin huumaa.

Suositellaanko vegaaneille: Ilman muuta, vahvasti!
Ma-la 11.30-15.30, 18-23
Su 12-16, 18-23
152-154 Curtain Road
Shoreditch London EC2A 3AT
http://www.safrestaurant.co.uk/

Kommentoi