Hulluja miehiä ja ihana Alexandra

"Silmiinpistävää Mad Menissä on myös ajankuvalle uskollinen alkoholikulttuuri. Miestä väkevämpien nauttiminen ei rajoitu vain hämyisten cocktailbaarien after work -siemailuun."

Mad Menin katsominen on vielä mukavampaa lasi kädessä.

Mad Menin viides tuotantokausi käynnistyi Suomessa 6.4. (Nelonen Kinolla), ja sekös minua ilahduttaa.

Kun sarja alkoi, hullaannuin välittömästi sen virheettömään ajankuvaukseen. Muutaman jakson jälkeen avautui käsikirjoituksen nerokkuus ja vähitellen henkilöhahmojen kiehtova monikerroksisuus.

Joan HollowayArkkityypit loistavat poissaolollaan, mikä on virkistävää: keinuvalanteinen sihteeri, liioitellun uhkea Joan Holloway, ei olekaan miestennielijähaihattelijabimbo vaan tavallisesta perhe-elämästä haaveileva selväjärkinen koordinaattori, jonka käytännönläheisen ongelmanratkaisutaidon avulla on selvitty pulmasta jos toisestakin.

Silmiinpistävää sarjassa on myös ajankuvalle uskollinen alkoholikulttuuri. Miestä väkevämpien nauttiminen ei rajoitu vain hämyisten cocktailbaarien after work -siemailuun vaan ulottuu mainostoimiston suljettujen ovien taakse, joissa aamu usein aloitetaan viskipaukulla (ymmärrettävää sinänsä, jos vaihtoehtona on Folgersin kahvi).

Olutta sarjassa ei juuri nautita, mitä nyt joskus kotioloissa. Cocktailit sen sijaan ovat keskeinen osa Mad Menin kuvastoa, ja sarjan­­ myötä onkin cocktailkulttuuriin perehtymättömälle katsojalle tullut tutuksi klassisia juomasekoituksia kuten Old Fashioned ja Gimlet. Halukkaat voivat opiskella lisää 1960-luvun suosituimpien cocktailien rakentamisesta sarjan internetsivuilta.

Minä päätin mennä askeleen edemmäksi. Aikomuksenani oli vähitellen täydentää baarikaappiamme siten, että saisimme lopulta rakennettua kaikki Mad Menissä nautitut cocktailit.

Maltoin projektia yhden drinkin verran. Ostin ainekset Brandy Alexanderiin ja valmistinkin juoman onnistuneesti. Cocktail maistui juuri niin kermaiselle ja pehmeälle kuin toivoinkin. Se jäi tosin elämäni ainoaksi Brandy Alexanderiksi, sillä lopetin pian maitotuotteiden käytön.

Vai jäikö sittenkään? Mitäpä jos kerman korvaisi kookoskermalla?

Hyvin toimii. Pehmeä ja hienostunut perusluonne säilyy ennallaan, eikä yllätyksekseni kookoksen makua edes erota. Muutetaan kuitenkin varmuuden vuoksi nimeä hieman – eihän naistenlehden debyytticocktaililla voi miehen nimi olla!

Brandy Alexandra     

2 cl Brandya
2 cl Kaakaolikööriä
2 cl Kookoskermaa
muskottipähkinää
jäitä

Kaada brandy, kaakaolikööri ja kookoskerma cocktailshakeriin, joka on täytetty puolilleen jääpaloilla. Sekoita vimmaisesti. Kaada juoma cocktaillasiin ja sirottele pinnalle jauhettua muskottipähkinää.

Pistä biisi soimaan ja nauti.

Ja tässä vielä varmuuden vuoksi toinen, jos vaikka hippaamaan tekee mieli.

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi