Jäiden kanssa, kiitos

"Alkoholipitoiset drinkkimehujäät ovat kesäjuomien pienimuotoinen hitti. Lähes mikä tahansa juoma taipuu myös mehujääksi, kunhan muistaa pari perusjuttua."

Alkoholipitoiset drinkkimehujäät ovat kesäjuomien pienimuotoinen hitti. Lähes mikä tahansa juoma taipuu myös mehujääksi, kunhan muistaa pari perusjuttua.

Alkoholi ei jäädy tavallisessa pakastinlämpötilassa. Siksi drinkeistä kannattaa tehdä mietoja. (Syö sitten vaikka kaikki kerralla.) Pikaiseksi vierastarjottavaksi viinajäät eivät sovi, sillä miedonkin alkoholipitoisen mehujään jäätyminen kokonaan vie noin vuorokauden.

Jäästä tulee rakenteeltaan parempi ja maultaan makeampi, kun drinkkiin lisää sokerilientä, vaikka sitä ei tavallisesti reseptiin kuuluisi. Helpon sokeriliemen valmistaa nopeasti: tarvitaan 1 osa vettä ja 1 osa tavallista kidesokeria. Lämmitä seosta kattilassa, kunnes kaikki sokeri on liuennut; sitä ei tarvitse keittää.

Monien juomien sielu on kupliva hiilidioksidi, mutta valmistettaessa mehujäitä kuplien kannattaa antaa väljähtyä. Kuplat tekevät jäästä huokoisen ja hauraan.

Mehujäät sulavat nopeasti, joten ota ne pakastimesta vasta juuri ennen tarjoilua ja tarjoa jääpedillä. Ohjeista tulee muottien koosta riippuen 3-5 mehujäätä.

Kokeile ihmeessä myös muilla suosikkidrinkeilläsi; lisää ideoita esimerkiksi täältä tai täältä.

Jäämojito
1 limetin mehu
2-3 cl vaaleaa rommia
2 dl sitruuna-limevirvoitusjuomaa
0,5 dl sokerilientä
kourallinen väkevän mintun lehtiä
1-2 kokonaista mintun oksaa muottia kohden
Lisää kaikki ainekset paitsi mintun oksat tehosekoittimeen tai sauvasekoitinta käyttäessäsi syvään kulhoon. Sekoita, kunnes virvoitusjuoman kuplat ovat vähentyneet ja minttu on hienontunut.
Asettele mintun oksat muotteihin. Kaada juomaseos päälle, kiinnitä kannet ja jäädytä.

Pina Colada
0,5 dl kookosmaitoa
2-3 cl vaaleaa rommia
2 dl ananassosetta tai ananastäysmehua
0,5 dl sokerilientä
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi soseeksi, kaada muotteihin ja jäädytä.

Jää-Campari
2-3 cl Camparia
0,5 dl sokerilientä
2 dl appelsiinimehua
Sekoita kaikki ainekset, kaada muotteihin ja jäädytä.

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi