Kerttu, Turku, 29.9.2012

"Ranskalaisia saisi olla enemmän"

Tällä palstalla Manu Haapalainen ja Julle Jalava kirjoittavat ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Emme ole ruokatoimittajia, olemme ainoastaan nälkäisiä.

Lukija katsoo vaikka tuota tämän jutun artikkelikuvaa. Ei voi tuon näköinen annos olla huono pläjäys, eihän?

Ei olekaan. Turun rautatieaseman välittömästä läheisyydestä löytyvän, kivanpuoleisen Kortteliravintola Kertun vegaanihampurilainen on mehevä, itsetehtyine pihveineen ja bataattiranskalaisineen sekä sopivan roskaruokaisa että lähes terveellisen tuntuinen annos. Krapularuokaa par excellence.

Itse hampurilainen on ihan hyvän kokoinen, mutta ranskalaisia saisi ilman muuta melkein kahdentoista euron melko tyyriillä hinnalla olla ainakin kolme kertaa enemmän (kuten hirveän informatiivisesta kuvastamme toki edelleenkin näkyy).

Pelkkää hyvää lauantaipäivän aamiais-lounas-hetkestä ei ole sanottavana. Kertun soijacapuccino on inhottavan vetistä litkua, ja mikä vielä pahempaa palvelu tiskin takana sekä hidasta että tympeää ja halutonta.

Astumme sisään paitsi sen takia että satumme kävelemään ohitse, myös lauantain kuuluisahkon hampurilaisbuffetin houkuttelemina. Kysäisemme joviaalisti, josko vegaanisiakin pihvejä on tuolla byfeessä. Ein tavallaan jotenkin vielä ehkä ymmärtää, ehkä, mutta sen voisi sanoa myös hymyillen, vaihtoehtoja tarjoten tai edes jotenkin pahoitellen, kuitenkin ei-töksäyttäen. Pienen nyhtämisen jälkeen menusta kyllä voi tilata vegaanihampparit ja kaikki sikäli hyvin, mutta en haluaisi kohdata epäystävällisyyttä varsinkaan heikosti voidessani.

No, ruoka on hyvää, että kai sitä toistekin voisi.

Suositellaanko vegaaneille: Jossain määrin enemmän kuin jossain määrin.

Läntinen pitkäkatu 35, 20100 Turku
ma- pe 10.30-23
la 12-24
su 12-19

http://www.kerttu.fi/

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi