New York, New York
Vihersmoothie!

"Hampunsiemenet ovat erinomainen proteiinin lähde. Niissä on kaikkia kahdeksaa kehollemme välttämätöntä aminohappoa. "

Katariina Saxton on lifestyle-blogien Katz & the City-Life is Sweet in NYC seka KiitosNamaste kirjoittaja, kasvissyöjä (90% vegaani), terveysintoilija ja maaseudun rauhasta haaveileva joogi, joka asuu suurkaupungin kupeessa miehensä ja kahden kissansa kanssa ja toivoo joku päivä olevansa täydellinen ekologinen ja eettinen kodin hengetär.

Olen jo muutaman vuoden aloittanut aamuni vihreillä smoothieilla ja perusreseptini on ajan myotä muokkautunut herkulliseksi tavaksi aloittaa päivä. Aineosat vaihtelevat sen mukaan mitä kaapista loytyy. Veden sijaan saatan käyttää kookosvetta, ja jos minulla on esimerkiksi tuoretta ananasta tai granaattiomenansiemeniä saatan heittää myos niitä sekaan. Suomessa tietysti kannattaa käyttää kotimaisia superfoodeja eli marjoja.

Haluan myos mainita erityisesti yhden aineosan, eli hampunsiemenen, joka on lähellä täydellistä ruoka-ainetta. Hampunsiemenet ovat erinomainen proteiinin lähde. Niissä on kaikkia kahdeksaa kehollemme välttämätöntä aminohappoa. Hampunsiemen sisältää myos kolme kertaa enemmän E-vitamiinia kuin pellavansiemen ja on yksi harvoista siemenistä joka sisältää klorofylliä eli lehtivihreää.

Vitaalinen Vihersmoothie

1 päärynä tai omena

1 banaani

iso kourallinen vihreää (lehtikaalia, pinaattia, tammenlehväsalaattia jne)

2 sellerinvartta

1/2 sitruunan mehu

2 tl chia-siemeniä

1 tl kookosoljyä

Voit myos lisätä superfoodseja sekaan oman mieltymyksen mukaan. Itse käytän yleensä:

2 tl hampunsiemeniä

3 tl viherjauhetta

1tl macaa

Sekoita kaikki raaka-aineet blenderissä. Lisää vettä sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi. Siemenien liottaminen helpottaa niiden sulattamista ja imeytymistä. Vaihtele vihreää elementtiä usein niin, että yhtenä viikkona käytät pinaattia, toisena lehtikaalia, tammenlehväsalaattia jne. Kylmäpuristettu, luomulaatuinen öljy auttaa edelleen ravinteiden imeytymistä. Ripottele pinnalle hampunsiemeniä ”rouskutteluiloksi”. Nauti!

”A fit, healthy body– that is the best fashion statement.” Unknown

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi