Mies joka antoi

"Kokonaisuuden päällä makaa pliisun pateettisuuden märkä rätti."

(Delivery Man, USA 2013)
O: Ken Scott
N: Vince Vaughn, Cobie Smulders, Chris Pratt, Britt Robertson
K12
Ensi-ilta 31.1.2014

 ★½☆☆☆ 

Vanhemmuus pelastaa miehen pitkittyneeltä lapsuudelta.

Ehkä ärsyttävintä tusinakomediassa Mies joka antoi on, että sen päätähti Vince Vaughn kävelee roolinsa läpi unissaan. Samastuttavan jokamiesnaaman omaava koomikko pyrkii ehkä tavallista panostaan hienovaraisempaan tulkintaan, mutta lopputulos on vain löysä, kuin näyttelijä toimisi raskaan lääkityksen alaisena.

Alkuasetelma on kuitenkin hauska. Isänsä lihaliikkeen rekkaa ajava David (Vaughn) ei oikein ole sitoutunut mihinkään, ei ainakaan aikuisuuteen. Tyttöystävä Emma (Cobie Smulders) tulee aina kaukaisena kakkosena, kun hakusessa on nopein tapa tehdä rahaa velanmaksuun. Kesken viimeisimmän säätämisensä, kannabiksen kotikasvatuksen, David saa kuulla vuosien takaisten spermapankkilahjoitustensa kantaneen hedelmää. Paljon hedelmää. Yli 500 lapsen verran hedelmää.

Kyseessä on tietenkin Davidin kasvutarina. Hän alkaa tutustua aikuisuuden kynnyksellä oleviin lapsiinsa tapaus kerrallaan kasvattaen siinä samalla huomaamatta vastuuntuntoaan. Lapset pitää pelastaa milloin mistäkin, huumeriippuvuudesta tai tylsästä työstä. Ja helppoahan se on. Kuka sanoo, että narkkarin uraa aloitteleva nuori tokenisi parhaiten hoidolla, pelkkä tuntemattoman tönäisy oikeaan suuntaan auttaa.

Komedia on hampaatonta ja aikuisen mieslapsen ryhtiliike liian moneen kertaan nähty. Kaiken lisäksi kokonaisuuden päällä makaa pliisun pateettisuuden märkä rätti.

Harjoitus ei tämän leffan kohdalla ole tehnyt mestaria, sillä kanadalaisohjaaja Ken Scott on kuvannut tarinan kahteen kertaan. Mies joka antoi pohjaa hänen 2011 ensi-iltansa saaneeseen komediaan Starbuck.

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi