Johan & Nyström,
Helsinki 12.4.2014

"Liki kaikki vitriinissä tarjolla oleva makea ja suolainen on vegaanista, tai oli ainakin tällä kertaa!"

Sylvin hiljalleen jo vakiintuva ruokatoimittaja kirjoittaa ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Hän on kovin, kovin nälkäinen.

Olimme vaimon kanssa reissussa Helsingissä, ja halusimme ehdottomasti käydä jossain hyvässä kahvilassa. Minä kaipasin myös vegaanisia leivonnaisia. Kaverien kertoman mukaan Helsinki ei ole erityisen hyvä kaupunki tässä suhteessa, mutta Katajanokan pohjoisrannalla olevaa Johan & Nyströmiä kehuttiin kovasti. Saatiinpa vielä sovittua ystävän kanssa treffitkin sinne.

En ollut kävellyt Katajanokan maisemissa vuosiin, pohjoispuolella en ehkä koskaan, joten kokemus oli hyvä jo maisemien takia. Itse kahvila on viihtyisä mutta ei selvästi ihan meidän kaltaisille asiakkaille suunnattu. Trendikkään matalat tuolit ja pöydät sekä iloisen värikkäät tyynyt sopivat varmasti asiakaskunnalle, mutta yli nelikymppiset maalaishiiret pitävät tuoleista, joilla voi istua kunnolla perinteisen korkean pöydän ääressä. Nih. Mutta vaikka emme tunteneet ihan kuuluvamme kahvilan kohdeasiakkaisiin, paikka oli viihtyisä ja palvelu ystävällistä.

Ja liki kaikki vitriinissä tarjolla oleva makea ja suolainen on vegaanista, tai oli ainakin tällä kertaa! (Kuitenkin lihansyöjille oli tarjolla esimerkiksi kinkkuvoileipiä, joita tehtiin tilauksesta tuoreesta leivästä). Olimme menossa seuraavaksi illalliselle, mutta jotain oli kokeiltava, joten päädyin tilaamaan lakritsamustikkapiirakkaa. Pidin siitä todella paljon, olin lähellä tilata toisenkin palasen, mutta maku ei ole varmasti kaikkien mieleen. Perinteisempiä suklaa- ja marjamakuja löytyi toki myös. Ystävä tilasi tomaatti-guacamole-piirakan.

Ilmeisesti kaikki tai melkein kaikki paikan piirakat, leivokset ja kakut olivat raakaleivonnaisia. En ollut maistanut sellaisia aiemmin ja olin suhtautunut lajityyppiin hienoisella epäilyksellä, mutta ainakin tilaamastani piirakasta pidin todella paljon. En edes huomannut merkittävää eroa paistettuun leivonnaiseen.

Tilasin myös soijacapuccinon, joka oli vallan hyvää mutta ei mielestäni mitenkään huipputasoa verrattuna vaikka Sävy-kahvilassa saamaani capuccinoon. Johan & Nyströmille tulen silti varmasti palanneeksi, jos on asiaa Helsingin tälle suunalle.

Johan & Nyström
Kanavaranta 7
Helsinki 

ma–pe 8.30–18.00
la–su 10–18

Facebook-sivu
Kotisivu

LUE LISÄÄ

, , , , , ,

Kommentoi