Bar Burrito,
Tampere 7.5.2014 LOPETTANUT

"Pöytä, kesäilta, olutta, liikaa burritoja, liikaa mojitoja, koska mennään?"

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Huom! Muuttanut, nyt osoitteessa Hämeenkatu 3

Tasokas katuruoka on uusimpia suomalaisen ravintolaelämän virtauksia. Näyttää siltä, että liikkeelle on lähdetty meksikolaistyylisellä ruualla. Helsingissä on useampi uusi paikka, joita en ole vielä päässyt testaamaan, ja Tampereen keskustorin laidalla aloitti jokin aika sitten Bar Burrito. Aiemmin olen saanut Suomessa hyvää meksikolaista vain Turun Chanticossa, joten olin innoissani. Toisin kuin Chantico, Bar Burrito ei ole kuitenkaan ravintola vaan pikaruokapaikka, baari ja vähän kahvilakin.

Tämä onkin oikein toimiva idea: Keskustorin etelälaita on ennen kaikkea bussikyytiä odottavien tai taksia hakevien paikka. Toistaiseksi sieltä on saanut Subwayn sinänsä toimivaa mutta pidemmän päälle uuvuttavaa mättöä, kuulemma huonoa wokkiruokaa (paikka lopettikin sittemmin), Hesen purilaisia sekä viimeisimpänä sushia. Bar Burriton ideana on tarjota laadukkaista ja tuoreista aineksista tehtyä ruokaa, joka valmistuu nopeasti mutta maistuu ”oikealle ruualle”. Olen käynyt syömässä pari kertaa ja tykästynyt.

Tarjolla on ravintolan nimen mukaisesti vain burritoja. Pohjana on paksu ja hyvänmakuinen lätty, johon saa valita lämpimän pohjan, päätäytteen, lisukkeet ja kastikkeet. Vegaanille ei valitettavasti löydy omaa päätäytettä, mutta lämpimissä pohjissa on korianteripaputahnaa, joka kelpaa vallan hyvin. (EDIT: Vastoin aiemmin tähän lisättyä tietoa, lätyn saa nykyisin vegaanisena)

Ensimmäisellä kerralla otin vain paputahnaa, mutta hieman enemmän, toisella kerralla riisiä ja paputahnaa. Kummassakin on puolensa, mutta pidin edellisestä ehkä enemmän, vaikka kääröstä tulikin vähän pehmeä. Paistetut munakoisokuutiot olisivat mahtava vegaaninen päätäyte papujen rinnalle – toivottavasti sellainen mahdollisuus tulee joskus.

Lisukevalikoima on laaja, ja suosittelen etenkin marinoitua punakaalia sekä maustettuja kirsikkatomaattipalasia. Talon guacamole ja tumma salsa ovat myös vegaanisia. Kastikkeissakin on monia vaihtoehtoja: olen kokeillut sekä savuisen tulista valkosipulikastiketta että molea, ja pidin kummastakin.

10275549_651284951618304_3227392183515481741_o

Burrito maksaa 8,5 euroa, mikä ei ole laatuun nähden paljoakaan, vaikka annos ei järin suuri olekaan. Bar Burriton ruoka ei ole huipputasoa, ei se tule lähellekään Chanticon makuja. Se on kuitenkin suomalaiseksi katuruoaksi todella hyvää. Tällaista ruokaa saisi tehtyä itsekin kotona, mutta se vaatisi aikaa ja vaivaa. On mukavaa, että näihin makuihin pääsee käsiksi hetken innostuksestakin.

Makumaailmaa piristäisi lisää, jos tarjolla olisi vahvempia korianterin ja limen sävyjä. (Esimerkiksi niistä tehty vihreä salsakastike voisi toimia, niin ei tarvitsisi huolehtia korianterisilpun menekistä, sillä sen maku jakaa ihmisiä.) Itse en kaivannut näin raikkaiden ja monipuolisten makujen päälle hyökkäävää tulisuutta, mutta ystävän mukaan talon tulinen kastike ei ollut ihan tarpeeksi tulista. Uskoisin silti, että useimmille sekin riittää mainiosti. Miehet, chili, kilpailuhenki ja monomaanisuus, tiedättehän.

Mikä parasta, Bar Burrito pitää huolta myös baaripuolesta: ruuan kanssa saa olutta, viinejä ja drinkkejä. Mojitoja ja caipirinhoja sun muita asiaan kuuluvia juomia saa seitsemän euron hintaan. Tarjoilijan mukaan joskus on mahdollista saada myös tuoreista hedelmistä kehiteltyjä drinkkejä. Peruskahvin lisäksi tarjolla on erikoiskahveja, ja lattet sun muut saa tehtynä mantelimaitoon.

Henkilökunnalla on rento ja ystävällinen asenne, ja kummallakin kerralla minua on palveltu huolella. Kastikkeiden ja lisukkeiden vegaanisuus on tarkastettu aina kysyttäessä. Näyttää myös siltä, että ovia ei suljeta aina ihan sivuilta löytyvään aikaan, joten ruokaa saattaa saada myöhempäänkin. Oikeudet paikalla on kuulemma yökahteen saakka.

Toivottavasti paikka löytää asiakkaansa ja pysyy hengissä, sillä juuri tällaista ruokapaikkaa olen kaivannut Tampereelle. Pöytä, kesäilta, olutta, liikaa burritoja, liikaa mojitoja, koska mennään?

Bar Burrito

UUSI OSOITE: HÄMEENKATU 3
Tampere

ma–to 10.30–22.00
pe–la 10.30–24.00
(HUOM! Aukioloajat vaikuttavat olevan venyviä hyvään suuntaan, eli myöhempäänkin voi ehkä saada ruokaa.)

Facebook-sivu
Kotisivut

LUE LISÄÄ

, , , , , , , , ,

Kommentoi