Sushibar + Wine, Kamppi Helsinki 26.4.2014

"Demografinen yksityiskohta: täydessä salissa oli lisäkseni vain kaksi muuta miestä."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kasvissushia tulee lähdettyä syömään aika harvoin. Harva paikka tarjoaa mielenkiintoista valikoimaa vegaanista sushia, ja etenkin kun vaimoni on oppinut melko taitavaksi makien rullaajaksi, hyvän ja monipuolisen aterian saa halvemmalla kotona. Aikanaan kävimme jonkin verran Tampereella Marusekissa syömässä, mutta sen taso oli ainakin välillä tosi huono ja joka tapauksessa kokemukset ovat heitelleet sen verran, että en jaksa enää ottaa riskiä. Tampereella sushia tulee syötyä lähinnä joskus jostain lounaspöydästä.

Helsingissä käydessäni halusin kokeilla sushiravintolaa pitkästä aikaa. Parikin kaveria suositteli Sushibar + Winea, jolla on kolme toimipistettä Helsingissä. Suuntasin Kampissa Fredrikinkadulla olevaan paikkaan, joka oli lauantaina neljän aikoihin tupaten täynnä. En kuitenkaan joutunut odottamaan pitkään. Palvelu oli ystävällistä ja ripeää. Demografinen yksityiskohta: täydessä salissa oli lisäkseni vain kaksi muuta miestä.

Kuten nimestä voi päätellä, paikka on erikoistunut sushien lisäksi viineihin. Päätin kuitenkin ottaa kupillisen macha-teetä, sillä viinit olivat minun budjetilleni vähän hintavia, etenkin kun sushi tahtoo tulla muutenkin turhan kalliiksi. Eikä yksin ole kiva juoda. Tarjoilija osasi vastata hyvin kysymyksiin annosten vegaanisuudesta ja kävi auliisti tarkistamassa vielä tarvittaessa keittiöstä. Tilasin wakamesalaattia, jossa on lisäksi kurkkua ja ainakin yhtä muuta merilevää. Sen lisäksi otin kasvismakeja ja kaksi gunkan-sushia, joissa oli siitaketta. Listalla olisi ollut myös parin euron alennuksen vegelajitelma, mutta halusin kokeilla salaattia, ja sen kanssa lajitelma olisi käynyt turhan hintavaksi.

Salaatti oli hyvää – ei paras saamani wakamesalaatti, mutta onnistunutta joka tapauksessa. Siitakesusheista pidin todella paljon: tuoreet sienet oli marinoitu varovasti niin, että niiden maku pääsi oikeuksiinsa. Niistä olisi ollut myös riisipaperiversio, mutta pidin sitä turhan kalliina. Kasvismakeissa oli kurkkua, avokadoa, seesaminsiemeniä ja tofulevyä. Ne olivat kookkaita, raikkaita, ja riisi maistui hyvältä, mutta mitenkään erityisiä ne eivät olleet.

Ihan hyvä ateria siis, ja kokemuksessa ei ollut mitään vikaa. En ehkä kuitenkaan tulisi tänne uudestaan, mutta lähinnä siksi, että kasvisateriasta ei saa kovin monipuolista.

Sushibar + Wine
Fredrikinkatu 42
Helsinki

ma–to 11–22
pe 11–23
la 14–23
su 14–20

Kotisivut

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi