Bar Loosister,
Helsinki 13.8.2014

"Loosisterin miljöö on ihana, kuin se vanha Loose, muttei läheskään yhtä sisäsiittoinen."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Sörnäisten Kurvin ”uusi Bar Loose” tai Loosen sisar on vegaanille ihan erinomainen lounasvaihtoehto. Paikka ilmoittaa ryhdikkäästi, että 9,7 euron hintaisella lounaalla on joka päivä tarjolla myös vegaanivaihtoehto. Erinomaista, tällaiset ovat tässä lihansyöjien maailmassa kauniita eleitä ja askeleita oikeaan suuntaan!

Olen joskus ottanut – ei kun olen aina ottanut – lounasaikaankin Tree hugger burgerin, erinomaisen avokado-tofu-ihanuuden hummuksineen ja munakoisotahnoineen. Nyt haluan kuitenkin pelata riskillä, ja otan lounaslistalta päivän vegaaniannoksen, sienipitoisen ja pestoisen risoton.

Risotto. Siinäpä ruoka, joka on aina jäänyt omassa keittiössä hiukan vieraaksi. Ei tulisi mieleenkään esimerkiksi tehdä risottoa (tosin kokkaan keittokirjoista aina järjestyksessä jokaisen reseptin, joten ”mieleen tulemisella” on hyvin vähän tekemistä keittiöni kanssa), eikä oikeastaan tilata sitä ravintolassakaan (tosin käyn niissäkin yleensä ruoat läpi järjestyksessä, joten ”mieleen tulemisella” on hyvin vähän tekemistä ravintolakäyttäytymiseni kanssa).

Risotto on ihan hyvää, jos nyt ei tajuntaa räjäytäkään. Se on risotoksi aika kostea, mikä on sikäli hyvä, että kosteus on aikaansaatu yrttipestolla, joka on oikein maukasta ja yrttipitoista. Annos on kuitenkin hiukan pieni, ja jokin viimeinen lopullisen tyydytyksen elementti jää puuttumaan. Olisiko se liiankin kostea?

Kun lounas on melkein kympin, salaattipöytä voisi tomaatti ja lehtikaali -osaston sijaan olla vähän laajempi ja mielikuvituksekkaampi. Mutta suosittelen toki kaikin puolin. Loosisterin miljööhän on ihana, kuin se vanha Loose, muttei läheskään yhtä sisäsiittoinen. Olutta saa, ja otinkin!

Bar Loosister
Hämeentie 50,
00500 Helsinki

Ma-to klo 14-02 (keittiö 14-23)
Pe-su klo 12-02 (keittiö 12-23)
Lounas arkisin 11-14

Kotisivu

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi