Moko market & café Sörnäinen, 27.8.2014

"En ole saanut Helsingissä juuri missään tavallisia vegaanisia leivonnaisia, joten tämä oli iloinen yllätys."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Minulla oli pari tuntia seuraavaan tapaamiseen. Kaipasin kahvilaa, jossa voisin lukea ja kirjoittaa rauhassa. Halusin myös jotain makeaa Döner Harjun seitanvyörytyksen päälle. Ystävä suositteli avaraa Mokon kahvilaa ja kehui sen sumppia, mutta epäili löytyisikö sieltä mitään kahvin kanssa. Joskus kuulemma löytyi, mutta ei mitenkään säännöllisesti.

Ilokseni huomasin kuitenkin, että tiskillä oli herkullisen näköistä banaanisuklaakakkua. Kysyin vegaanisesta makeasta syötävästä myyjältä, joka kertoi, että kahvilassa pyritään pitämään tarjolla säännöllisesti yksi vegaaninen vaihtoehto. Joko ystävälläni on ollut siis huono tuuri tai pyrkiminen on toistaiseksi onnistunut heikosti. Mutta selvästi kannattaa käydä kokeilemassa. Mitä useampi vegaani kyselee, sitä todennäköisemmin tarjonta on tietysti säännöllistä.

Tilasin soijalatten ja kakkupalan. Myyjä kertoi myös, että paikan salaattiannoksessa on aina monta vegaanista vaihtoehtoa. Salaattiin voi valita kolme ainesta eri vaihtoehdoista, ja tällä kertaa olisi voinut saada esimerkiksi marinoitua ruusukaalia, beluga-linssejä ja paahdettuja vihanneksia. Varteenotettava vaihtoehto siis.

Kakku oli hyvää ja – ennen kaikkea – se ei ollut raakakakkua. En ole saanut Helsingissä juuri missään tavallisia vegaanisia leivonnaisia, joten tämä oli iloinen yllätys. Kakkupalan koosta tuli ihan Gopal café mieleen, mutta leipomistyyli oli erilaista. Taikina ei ollut rasvaista, tiivistä ja makeaa – useinhan vegaanisuklaakakut tehdään mud cake -tyyliin – vaan ilmavaa ja raikasta. Tumman suklaan kitkeryyskin pääsi esille, ja kakku oli maistettu voimakkaasti kardemummalla. Parhaimpia vegaanikakkuja pitkään aikaan.

Olin todella täynnä valmiiksi, joten en oikeastaan olisi jaksanut syödä näin isoa palaa. Kakun ilmavuus ja mausteisuus toimi kuitenkin hyvin, joten se ei alkanut tökkiä missään vaiheessa. Kardemumman, suklaan ja pinnalla olevan kookoksen yhdistelmä pysyi kiinnostavana.

En ole kahvituntija, mutta kahvi oli ihan hyvää. Jostain syystä tosin pidän soijalattesta enemmän pitkässä lasissa en perinteisessä kahvikupissa, ja Telakan latte rakkaan ystävän tekemänä on edelleen suosikkini.

Moko market & café Sörnäinen
Vilhonvuorenkatu 11
Helsinki

ma–pe 9–17
la 10–16

Kotisivut
Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , , , , , , , ,

Kommentoi