Ho Dai,
10.12.2014 Helsinki NYT NIMELTÄÄN LOVING HUT

"Pitääkö tässä nyt perustaa joku Pelastakaa Ho Dai -kansanliike? "

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Ehdin vuonna 2012 käydä muutaman kerran Punavuoren Ahvenen vieressä sijainneen Ho Dain lounasbufeessa. Paikka ei kovin kauaa jaksanut, ja vähitellen puheet ravintolan uudelleen avaamisesta uudessa paikassa hiipuivat. Harmitti, sillä ruoka oli ollut hyvää ja kohtuuhintaista.

Siksi olikin ihana yllätys, kun Ho Dai viimein tänä syksynä avattiin Hakaniemen kulmille. Konsepti on tasan sama kuin oli Punavuoressakin. Lounaspöydässä on kaksi lämmintä ruokaa, sushia ja salaattivalikoima, ja aterian päälle voi vetäistä niin halutessaan kahvin tai teen ja piparkakkua. Toisin kuin Nyt-liitteen arviossa sanottiin kaikki, mitä Ho Daissa myydään, on vegaanista. Täysin. Ravintolan seinässä on laaja menu – mutta olen aina syönyt vain lounasbuffasta.

Ruoka on hyvää ja ravitsevaa aasialaista peruskamaa. Tofua ja soijapalasia ei ole annoksissa säästelty, ja parina kertana on lounaalla päässyt irstailemaan ihan seitanillakin. Annokset maustetaan buffet-tyyliin melko varovaisesti, mikä on pieni sääli.

Toinen pieni kritiikki koskee salaattipöydän osittaista mauttomuutta. On sinänsä vain ja ainoastaan hyvä, että joka lounaspaikan kurkku- ja tomaattiviipaleet ja lehtisalaatit on heivattu suosiolla pois ja paikan ilmaisua laajennettu esimerkiksi tosi hyvällä hummuksella. Ho Dain perunasalaatti on kuitenkin ollut parina kertana puisevaa ja ilmeisesti muotiin tulossa oleva kimchi hiukan vetistä.

Susheissa on ajoittain hellyttävää kotikutoisuutta, kun täytteet pursuilevat rullista sinne tänne, mutta minua tuo ei ainakaan haittaa lainkaan, varsinkaan kun tofu- ja avokadotäytteiset rullat ovat parempia kuin näissä lounasbuffapaikoissa keskimäärin.

Kokonaisuutena paikka on kuitenkin ihana piristys Hakaniemen suunnan muutenkin kovatasoiseen lounas-skeneen. Ho Daissa ei tarvitse pelätä sen enempää vastapäisen Lemon Grassin tylyä palvelua kuin viereisen Sandron hipsterihälinääkään. Tähän liittyy toisaalta suuri huoleni. Ho Daissa on jo nyt pari kuukautta avaamisensa jälkeen ollut ikävän tyhjää, ja aukioloaikoja on supistettu. Pitääkö tässä nyt perustaa joku Pelastakaa Ho Dai -kansanliike? Kokovegaanisia ruokapaikkoja on edelleen Helsingissä vähän.

Ho Dai
Kolmas linja 17
Helsinki

ma-la 11–16

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi