Pho Ngon, Turku
14.3.2015

"En minä tätä varsinaisesti suositella voisi, mutta saattaa silti olla, että tulen uudestaan, koska listalla oli monia kiinnostavia annoksia, ja kesäkääryleitä tekee aina mieli."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Täydellisen Cosmic Comic Cafen viereen on ilmestynyt piskuinen vietnamilainen ravintola Pho Ngon, jota minulle oli kehuttu, joskaan ei varsinaisesti ylistetty. Vietin lauantaipäivää Turussa ilman erityisempää tekemistä, ja koska odottelin joka tapauksessa sarjakuvien ja kaljan ääreen pääsyä, tämä oli sopiva vaihtoehto.

Alkuruuaksi tilasin pari kesäkäärylettä, koska pidän niistä kovasti. Rullat olivat isoja, ja niissä oli sisällä nuudelien ja salaatin lisäksi sopivan sitkaiseksi paistettua tofua. Salaatin joukossa oli kunnolla korianteria. Helsinkiläisen ravintola Rullan tasoisia makuelämyksiä nämä eivät tarjonneet, mutta raikas maku sopi hyvin tumman dippikastikkeen ja pähkinöiden kanssa. Näiden takia voisin poiketa uudelleenkin.

Pääruuaksi otin tofua sitruunaruoholla ja chilillä, koska annoskuvaus ja -kuva toivat mieleen edesmenneen tamperelaisen Ho Xuan -ravintolan, jota jäin monien tapaan kaipaamaan. Valitettavasti Pho Ngonin annos ei ollut lähelläkään samaa tasoa. Sitruunaruohoa ja chiliä oli kyllä kunnolla, mutta mausteissa oli sellainen paahtunut maku, joka ei oikein sopinut niihin, ja paksu hieman makea kastike peitti makua. Ho Xuanissa vastaava annos tuli melkein liemimäisen ja kirkkaan kastikkeen kanssa ja toimi erinomaisesti.

m_PhoNgon3

Vihannekset tuntuivat tuoreilta, ja sekä parsakaali että kukkakaali oli kypsennetty hyvin. Tofu oli valitettavasti mautonta ja hieman äitelää, mutta kyllä se ihan meni.

En minä tätä varsinaisesti suositella voisi, mutta saattaa silti olla, että tulen uudestaan, koska listalla oli monia kiinnostavia annoksia, ja kesäkääryleitä tekee aina mieli.

Pho Ngon
Kauppiaskatu 4
Turku

ma–to 11–19
pe 10–21
la 11–21
su suljettu

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi