Sick Of You Fest 19.9.2015
Ääniwalli, Helsinki

"Kansa tanssi punktranssissa. Parhautta."

Räjähtelyä ja pogoilua angstisateisessa Vallilassa.

Teksti ja kuvat: Kirsi Kissmyassinger

Sick Of You Fest Ääniwallissa. Jo pelkästään nimi kuulosti houkuttelevalta, mutta myös illan bändikattaus oli sitä luokkaa, että ilolla kirmailin lauantai-iltana Vallilan garagepunk-raikutaivaaseen. Tapahtuma oli Blast Of Silence Recordsin järjestämä. Kymmenen bändin keikat kynnettävänä. Jaksaako sitä?

Festin keikat soitettiin kahdella lavalla. Illan aloitti The Toxics. Jos illan pituus etukäteen hivenen hirvitti, niin vielä enemmän kauhistutti fessut aloittaneen pumpun poikien puolesta. He joutuivat hyppäämään suhteellisen harvalukuisen ja kylmän yleisön eteen. Hyvin he kuitenkin hommansa hoitelivat ja välispiikkinsä saivat minut naurahtelemaan ääneen. Kiva!

Seuraavaksi pienemmällä lavalle ilmestyi tiukan rytkytyksen mestarit Jyrki Nissinen ja Isotissinen. Sydämessäni läikähti. Tits/balls/oujee toimi kuin rakkauspyssy. Rumpali/laulaja Ainon karisma sai haukkomaan henkeä ja tuon intensiivisen esityksen olisi suonut hyppyyttävän enemmänkin ihmisiä. Kuinka kummaa sakkia nämä suomalaiset, mietin istuskellessani sohvalla keikan aikana.

Seuraavaksi päästiin kuulemaan The Achtungsin räimettä. Ihanastipa rämistelivät, kuten aina. Tämän jälkeen soittaneen Charm Bagsin rumpali sai jotkut tytöt ympärilläni haukkomaan henkeään: “Miten kuuli kimma.” Olihan se.

Jos Teemu Bergmanin bändinä monien tuntema The Heartburns sai yleisön jo suhteellisen hulvattomasti heilumaan, niin Räjäyttäjät kyllä kirjaimellisesti pistelivät aivot atomeiksi pelkästä ihastuksesta. Lo-Speed-Hi-Speed Rock’nRollin tahtiin olisi voinut rallatella vaikka aamuun saakka.

IMG_9144

Tämän jälkeen oli sulateltava kuulemaansa jonkun hetken verran, kunnes taas räjähti. Sick Thoughts (USA) ja reilut 15 minuuttia vihan ja vitutuksen ytimessä! Bändiä luotsaava nuori vihainen maailman mainetta niittänyt punkkari Drew Owen oli saanut ympärilleen mitä mainioimman bändikokoonpanon: bassoa soitti Teemu Ojala (The Achtungs, U.F.O. Ojala), kitaraa Joni Ekman (Lähtevät Kaukojunat, The Achtungs) ja rumpuja Mr. Niila (God Given Ass). Sick Thoughtsin maine armottomana livepumppuna näytti pitävän paikkansa: Owenin esiintyminen ei totta tosiaan antanut armoa. Hän sylkäisi yleisön päälle kasallisen angstilla maustettua meteliä. Ja kuulijat sekosivat. Joku tyttö kisutteli Drewta kesken keikan. Fanit pyörivät ja pomppivat musiikin tahtiin onnesta soikeina. Niin pyöri myös itse Drew; makasi lavalla, hytkyi siellä, hytkyi täällä. Kuumaa menoa.

Sick Of You Fest päättyi Seksihullujen rääkymiseen. Olisi voinut kuvitella, että jengi olisi tässä vaiheessa alkanut hyytyä. Kaikkea muuta. Kansa tanssi punktranssissa. Parhautta.

LUE LISÄÄ

,

Kommentoi