Weeruska, Helsinki
21.9.2015

"Annokseen kuului iso lautasellinen soijarouhetta ja kidneypapuja tomaattisen ja sipulisen muhennoksen joukossa. Proteiinista ei ainakaan tullut puutetta. "

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Etsimme uusien työtovereitteni kanssa lounaspaikkaa työhuoneemme läheltä. Kävelymatka Vaasankadun ja sen ympäristön ravintolakeskittymään ei ole kummoinenkaan, mutta päätimme tutkailla myös lähempiä paikkoja. Weeruskassa on lounasaikaan ”kotiruokalounas” noutopöydästä, mutta sieltä en olettanutkaan löytäväni mitään. Onneksi listalta löytyi helposti vegaaniseksi muutettava chili sin carne, joten minun ei tarvinnut ruveta hankalaksi sekalaisten syömätapojen seurueessa. Lounaaseen verrattuna annos oli toki hintava (17,50€), mutta Helsingissä baarimainen ruoka on listalta useimmiten tyyristä.

Annokseen kuului iso lautasellinen soijarouhetta ja kidneypapuja tomaattisen ja sipulisen muhennoksen joukossa. Proteiinista ei ainakaan tullut puutetta. Annos ei ollut kovin tulinen ainakaan minun makuuni, ja tomaatissa oli vahva säilyketomaattipyreen maku – ei kuitenkaan metallinen, kuten se pahimmillaan on. Lisukkeena oli guacamolea ja ohutta pizzaleipää. Salaattipöytä kuului myös hintaan.

Lounaaksi annoksessa ei ollut mitään varsinaista vikaa, vaikken sitä suosittelemaan lähtisikään. Parempi se oli kuin odotin, ja varmasti maittavampi kuin lounaspöydän kasviskeitto, jonka työtoverini otti.

Weeruska
Porvoonkatu 19
Helsinki

ma–to 10.30–23
pe 10.30–24
la 12–24
su 14–23

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi