Korphai, Helsinki, 18.10.2015

"Annos olisi silti voinut olla aika onnistunut, mutta valitettavasti ravintolan käyttämä tofu ei sopinut siihen ollenkaan."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kokeiltavia thairuokapaikkoja riittää Helsingissä. En ole ehtinyt arvioida Hyvään kurkkuun kuin kaksi, Tuk Tukin ja Pinton, joista pidänkin kovasti, mutta to eat- listalla on tämänkin jälkeen vielä neljä paikkaa. Ennen tämän kirjoittamista vietin raukeaa ja mukavaa aamua ystävien kanssa, ja keskustelussa vilahti useampi muukin kandidaatti. Korphai oli kuitenkin sopivasti matkan varrella. Sitä oli suositeltu minulle, mutta olin kuullut myös varoittavia sanoja.

Minulla oli aikaa tapettavana ennen junan lähtöä, joten päätin kokeilla alkuruoaksi kasviskevätkääryleitä ja pääruuaksi sitruunaruohoista kookosmaitolientä tofulla. Annosten vegaanisuuden varmistamisessa ei ollut mitään ongelmaa, ja palvelu oli muutenkin mutkatonta.

Kevätkääryleet olivat pettymys, sillä täytteenä oli oikeastaan pelkästään lasinuudeleita. Ensi puraisulla maku oli ihan okei, mutta yksitoikkoisuus alkoi pian tökkiä. Ja söisihän sitä nyt mieluusti muutakin kuin filotaikinaa ja nuudelia.

Pääruoan liemen maku oli onnistunut ja hienostunut, kuten näihin valkoisiin annoksiin kuuluu. Kookosmaito kantoi hyvin galangalin, chilin ja sitruunaruohon aromit, ja ne pysyivät selkeinä ja erillisinä. Tofun lisäksi annoksessa oli tuoretta tomaattia, purjoa, raa’aksi jäänyttä tai jätettyä sipulia – ja purkkiherkkusieniä. Raaka-aineissa olisi siis pertaamista. Annos olisi silti voinut olla aika onnistunut, mutta valitettavasti ravintolan käyttämä tofu ei sopinut siihen ollenkaan. Se oli kiinteää ja ”kanamaista”, eli varsin hyvää moniin muihin tarkoituksiin, mutta tässä annoksessa tofun mieto maku onnistui pyyhkimään liemen aromit tiehensä.

Saatoin valita huonon annoksen, mutta tältä pohjalta tulee tuskin palattua.

Korphai
Helsinginkatu 4
Helsinki

Avoinna: 10–21.30

Kotisivut

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi