Isabella Café, Helsinki
28.1.2016

"Sain rakkaan kahvilan takaisin. Ja falafelkääryleen erittäin halvalla."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Ihastuin Rautatieaseman länsisiivessä olevaan Isabella-kahvilaan vuosikausia sitten. Sieltä sai halpaa kahvia ja ennen kaikkea edullista kasvisruokaa mukaan – aikana, jolloin sitä oli muutenkin heikosti tarjolla, eikä kahviloissa juuri missään. Suosikkejani olivat halvat falafelwrapit ja kasvissamosat.

Usein hain evästä lähtiessäni junaan, mutta monta kertaa Isabella oli minulle myös ensimmäinen pysäkki. Siellä oli mukava hengähtää sekä nauttia aamupalasta ja kaikenkarvaisen väen seurasta. Isabella on ”marokkolainen kahvila steissillä”, mutta kansainvälisestä ilmeestään huolimatta tai todennäköisesti siitä johtuen sen asiakaskuntaan kuuluu kaiken sortin inehmoja. Tällä kertaa kuuntelin eläkeläispappojen mukavaa juttelua naapuripöydässä ja yksinäisen höpöttäjän monologia toisella puolella. Vallan mukavaa.

Jossain vaiheessa sain sellaisen täysin väärän käsityksen, että Isabellassa ei olekaan tarjolla mitään vegaanista. Samosat on valitettavasti voideltu kananmunalla, mikä on sääli, sillä niiden täyte on oikein onnistunut, ja falafelrullien kastikkeessa on majoneesia. Mutta onneksi on ystäviä. Jo lukioajoista lähtien rakas ystäväni päätti ottaa yhteyttä Isabellaan ja kysellä falafelannosten koostumusta. Kävikin ilmi, että kahvilan käyttämä majoneesi ei sisällä mitään eläinperäistä!

Oli tietysti pakko pysähtyä aamupalalle heti seuraavalla Helsingin reissulla. Hintataso on edelleen todella alhainen: kahvi 1,5 € ja falafelkääryle noin 2,5 €. Koko paketti siis nelisen euroa tai hieman yli. Myönnetään, ei falafelkääryle kovin kummoinen ole. Sisällä on 3-4 massatuotettua falafelia, joissa on hieman ärhäkkä kikherneinen maku, ei raaka mutta ei kuitenkaan ihan kunnolla kypsennetty. Lisukkeena on jäävuorisalaattia ja majoneesikastike.

En välitä siitä. Sain rakkaan kahvilan takaisin. Ja falafelkääryleen erittäin halvalla.

Isabella Café
Rautatieasema
Helsinki

ma–su 06.30–21.30

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi