Hyvä kurkku:
Dong Bei Hu – China Tiger, Helsinki
LOPETTANUT

"Ensimmäisen vierailun herättämästä innostuksesta huolimatta tämä ei siis mennyt suosikkien joukkoon."

22.3.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kävin aiemmassa Dong Bei Hu -ravintolassa Korkeavuodenkadulla viime vuoden tammikuussa. Kokemus ei ollut päätä huimaava, mutta keskivertokiinalaista parempaa ruokaa saimme silti. West Lake Tea Housen lopettamisen jälkeen olen etsinyt hyvää kiinalaista, mutta ylistetty Chengdu oli lievä pettymys sekin. Onneksi Tamperelainen Yitong Hot Pot yllätti erinomaisuudellaan, ja helsinkiläinen HO’s Food tarjoaa hyvää hot pottia. Edelleen etsin pääkaupungista kuitenkin maistuvia ”perusannoksia”. Peninsula 1899 -ravintolasta sainkin jo erinomaista lounasta, mutta en ole vielä päässyt kokeilemaan lista-annoksia. No on tietysti sympaattinen ja herkullinen Tsingdao, mutta sinne asti tulee harvoin lähdettyä ulkopaikkakuntalaisena.

Uutta Dong Bei Hu -ravintolaa on kehuttu yhdeksi kaupungin parhaimmista, mutta kiinalaisten ravintoloiden kohdalla suhtaudun suosituksiin varauksella kokemusteni takia. Ja tietysti hyvää liharuokaa tekevä paikka ei välttämättä taida kasvisruuan laittoa. Kävin kokeilemassa ravintolaa jo aiemmin alkuvuodesta, ja silloin olin todella innostunut. Tofu-pähkinä-porkkana-annos oli varmaan ensimmäinen todella tulinen kiinalainen ruoka, jota olen Suomessa saanut. Saattaa kuitenkin olla, että pyysin erikseen tulisuutta, sillä tällä kertaa kokemus ei säväyttänyt.

Olimme sopineet ruokatreffit rakkaan ystävän kanssa ennen kotiinpaluuta työreissultani. Päätimme tilata kolmea eri ruokaa: mainitun tofuannoksen, parsakaalia valkosipulilla sekä talon erikoisuuden, munakoiso-paprika-peruna-annoksen, jota olikin kehuttu jossain vegaaniryhmässä.

Tofuannoksesta puuttui tällä kertaa valitettavasti lähes kokonaan ihana kertyvä tulisuus, vaikka kastikkeessa olikin isoja chilipaloja. Muutenkaan maut eivät olleet ihan niin hyviä kuin edellisellä kerralla – vaikka jälleen arvostan sitä, että porkkana oli selvästi tuoretta.

Valkosipuliparsakaali oli jätetty rapsakaksi, mutta liiankin. Nyt valkosipulin maku ei ollut päässyt imeytymään kaalin pintaan juuri yhtään, eikä siinä ollut lainkaan paahteisuutta. Tässä annoksessa olennaista on mielestäni se, että rapsakkuudesta huolimatta parsakaalin pinta on päässyt vähän pehmenemään ja paistumaan. Peninsula 1899 -ravintolan lounaspöydässä tämä oli reilusti parempaa, samoin tietysti West Lake Tea Housessa. Kastike oli turhan laimeaa ja muistutti Chengdun home style tofu -annoksen vastaavaa. Ihan hyvää tämä oli, mutta tällaisena annosta en silti suosittele.

Kolmikosta paras oli hämmentävä munakoisoruoka. Munakoiso oli kypsennetty täydellisesti, ja sen pintaan oli saatu makean suolainen ja sitkas kastike, joka oli herkullista. Valitettavasti annoksen perunat maistuivat valmislohkoperunoilta – perunan laatu on tällaisissa ”köyhän keittiön” annoksissa erinomaisen tärkeää. Pidän kyllä tällaisesta perunan käytöstä esimerkiksi italialaisessa ja intialaisessa keittiössä noin muuten.

Ensimmäisen vierailun herättämästä innostuksesta huolimatta tämä ei siis mennyt suosikkien joukkoon. Tulen varmasti kuitenkin uudelleen, sillä Dong Bei Hu on kätevästi lähellä asemaa, ja ruoka on peruskiinalaista parempaa. Ensi kerralla täytyy kuitenkin kysyä, saisinko vahvempia yksinkertaisia makuja, koska juuri niitä kiinalaisiin ravintoloisiin tarvittaisiin.

EDIT 30.10. 2017: Olen sittemmin syönyt täällä niin herkullisen munakoiso-paprika-annoksen ja juonut niin hyvää riisiviinaa, että kyllä ravintola paikkansa suosituslistalla on ansainnut.

Dong Bei Hu
Vuorikatu 20
Helsinki

ma–pe 11–23
la 12–23
su 14–22

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi