Hyvä kurkku:
Kulttuuritalo Kitchen

"Palvelu on ystävällistä: nykyään tuttu tarjoilija ehtii yleensä soittaa keittiöön ruuan vegaanisuudesta ennen kuin ehdin avata suutani."

19.5.2016

Ville Lähde

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olen kirjoittanut parikin kertaa siitä, että olemme työporukalla etsineet lounaspaikkoja Helsingin työhuoneemme lähistöltä ja joskus kauempaakin. Vaikka lähistöllä on runsaasti hyviä paikkoja, olemme kuitenkin hiljalleen urautuneet käymään lounaalla ihan kulman takana Kulttuuritalolla. Tapaamme koko porukalla vain silloin tällöin, ja uskokaa tai älkää, emme kuluta työaikaa pitkiin lounaisiin.

Joka päivä tarjolla on jotain kasvisruokaa. Joskus se on suoraan vegaanista, mutta jos ei, joka kerta olen saanut keittiöstä ongelmitta jotain tilalle. Palvelu on ystävällistä: nykyään tuttu tarjoilija ehtii yleensä soittaa keittiöön ruuan vegaanisuudesta ennen kuin ehdin avata suutani. Salaattipöydästä saa useimmiten täyspainoista täydennystä ateriaansa, joten ne ovat suht ravinteikkaita. Tunnelma ja makumaailma ovat kouluruokalamaisia – mutta minulla myös on aika hyviä muistoja kouluruokailusta. Ei mitään ihmeellistä, mutta tehtävänsä tämä täyttää.

Viimeksi käydessäni tarjolla oli rataouillea, joka on harvoin jos koskaan suurkeittiöruokana erinomaista. Paljon onnistuneempaa tämä kuitenkin oli kuin esimerkiksi Tampereen yliopiston ruokaloissa, joissa kyllästyin ruokalajiin aikanaan perusteellisesti. Salaattipöydässä oli marinoituja herneitä, papuja ja linssejä, joten pääruuan proteiinittomuus ei haitannut ollenkaan.

Yleensä lounaat ovat sopivan kevyitä, mutta on ollut poikkeuksiakin. Tee-se-itse burgerpäivänä minulle kannettiin keittiöstä neljä, siis neljä soijapihviä (Anammaa varmaankin), joten oli ihan pakko rakentaa kaksi tuplapurilaista. Lohkoperunoiden, jalapenojen ja vesimeloninpalojen kanssa siitä tuli vallan unettava ateria.

Kulttuuritalo Kitchen
Sturenkatu 4
Helsinki

ma–pe 9–15

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi